Роботи Бенксі в Бородянці захистили склом та під'єднали до системи охорони

889 0
Графіті відомого вуличного художника Бенксі, яке він намалював в Бородянці, закрили захисним екраном.
Фото: Бородянська селищна ОТГ

Фото: Бородянська селищна ОТГ

Роботи анонімного художника Бенксі в Бородянці захистять склом із накриттям, а також підʼєднають до системи охорони з датчиками руху, температури й вологості. Про це повідомили у Бородянській селищній ОТГ.

У Бородянській громаді тривають роботи з реалізації проєкту захисту графіті знаменитого вуличного художника Бенксі. Наприкінці минулого року він створив їх на зруйнованій будівлі котельні дитсадка «Буратіно» та спаленому російськими авіабомбами будинку № 353 по вулиці Центральній у Бородянці, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: у Бучі з'явилося графіті італійського стріт-арт художника

Захист встановили навколо двох робіт Бенксі: хлопчика, що долає в боротьбі чоловіка, схожого на Путіна, а також стріт-арту балерини.

Нагадаємо, раніше британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім стінописів в Україні. На початку грудня минулого року кілька людей зрізали та намагалися викрасти картину Бенксі, яку він наніс на стіні розбитого військами РФ будинку в Гостомелі. Під час досудового розслідування була проведена мистецтвознавча експертиза, за результатами якої визначено вартість картини британського митця – понад 9 мільйонів гривень.

Ігор Ющенко

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!