Родина звільненого з полону Михайла Діанова припинила збір коштів на лікування. У чому причина

3867 0
На зборі коштів для лікування звільненого з полону морпіха намагались нажитись шахраї.
МИХАЙЛО ДІАНОВ НА «АЗОВСТАЛІ» / ФОТО: ДМИТРО КОЗАЦЬКИЙ

МИХАЙЛО ДІАНОВ НА «АЗОВСТАЛІ» / ФОТО: ДМИТРО КОЗАЦЬКИЙ

Родина звільненого з полону бійця батальйону морської піхоти 36-тої окремої бригади Михайла Діанова закрила збір коштів на лікування захисника через шахраїв. 

«Ми припиняємо збір коштів на будь-які рахунки, тому що з‘являються фейкові сторінки, які хочуть нажитись на цьому», – повідомила сестра захисника Альона Лаврушко.

Читайте також: Де та як проживатимуть звільнені з полону командири «Азова»

Дочка бійця Катерина Діанова розповіла Суспільному, що збір коштів також припинили, адже на лікування воїна вже надійшло понад 6 мільйонів гривень. Ці кошти будуть використані на реабілітацію та операцію бійця.

«На сьогодні мова про оперативне втручання ще не йде. Він ще близько місяця має проходити повну реабілітацію, яка і харчування стосується, і психологічного стану. Потім можлива операція. Зараз ми отримуємо пропозиції щодо операції в Україні та за кордоном, але спочатку треба, аби батько набрав вагу й пройшов реабілітацію», –  зазначила вона. 

Михайло Діанов після звільнення з полону

Зазначимо, захисник «Азовсталі», боєць 36-ї бригади морської піхоти Михайло Діанов потрапив до російського полону з пораненою рукою. У полоні він пробув із травня до 21 вересня. За цей час поранена рука неправильно зрослася, тепер військовий потребує відновлення, а також допомоги.

Сам Михайло Діанов написав у соцмережах, що наразі вирішують питання щодо його повного відновлення після поранень. Йому потрібно зробити декілька операцій, а потім захисника чекає фізіотерапія.

Нагадаємо, що 21 вересня увечері Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких було 124 офіцери. Зокрема, звільнили 108 бійців полку «Азов» та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.

Читайте також: «Мамо, хто, як не я?». Історія азовця «Калини» з Львівщини, якого звільнили з полону

Серед звільнених також – командир полку «Азов», Герой України Денис Прокопенко («Редіс»), Сергій Волинський («Волина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослав Паламар («Калина»), Олег Хоменко («Азов»), Денис Шлега з Нацгвардії України. Звільнені й захисниці Мар’яна Мамонова, Яна Шумовецька та Анастасія Черненька, які потрапили в полон, перебуваючи при надії.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!