Росія хоче сформувати ще одне військо на кордоні через вступ Фінляндії і Швеції в НАТО

1160 0
Рф має спільний кордон з Фінляндією протяжністю понад 1300 км.
володимир путін і сергій шойгу

володимир путін і сергій шойгу

Міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що рф має створити угрупування військ на кордоні з Фінляндією через вступ цієї країни та Швеції в НАТО. 

Джерело: УП

«З огляду на прагнення НАТО наростити військовий потенціал поблизу російських кордонів, а також розширити Північноатлантичний альянс за рахунок Фінляндії та Швеції, потрібне вжиття заходів у відповідь щодо створення відповідного угруповання військ на північному заході росії», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У ВООЗ вважають, що кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад через війну

Додамо, що росія має спільний кордон з Фінляндією протяжністю понад 1300 км, а найближча точка росії до Швеції – це калінінград, розташований між Польщею та Литвою. Загалом на суходолі північний захід росії межує з Фінляндією, Естонією, Латвією, Литвою та білоруссю.

Нагадаємо, в Центрі національного спротиву повідомили, що росіяни готують провокації на україно-білоруському кордоні. Одним зі сценаріїв провокації є обстріл території білорусі нібито ЗСУ.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!