Росія вперше застосувала дальні бомбардувальники Ту-22М3 з території білорусі

2908 0
Крилаті ракети «Калібр» морського базування в основному направили по цілях на Заході України.
Фото умовне, з відкритих джерел

Фото умовне, з відкритих джерел

Уночі сьогодні, 25 червня, російські війська завдали масованого ракетного удару по території України. Загалом випустили понад півсотні ракет різних типів: повітряного, морського та наземного базування. Зокрема, уперше з території білорусі ворог застосував проти України дальні бомбардувальники Ту-22М3. Про це повідомили у командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Також росія відновила застосування оперативно-тактичних комплексів «Іскандер» з цієї країни. Водночас крилаті ракети «Калібр» морського базування в основному направили по цілях на Заході України.

Читайте також: Уранці ворог завдав ракетного удару по військовому об'єкту на Львівщині. Є потерпілі

«На північному напрямку із літаків Ту-22М3 противник застосовував ракети Х-22, а також ракети наземного базування з оперативно-тактичних комплексів – «Іскандер» та «Точка-У». На південному напрямку окупанти застосували ракети «ОНІКС» оперативно-тактично комплексу «Бастіон», – йдеться в повідомленні командування.

Ракети Х-22, «Онікс», «Іскандер» є складними цілями для комплексів протиповітряної оборони, що перебувають на озброєнні українських Повітряних Сил. Пояснюють, що швидкість ракет «Онікс» та Х-22 становить понад 3000 км/год, а ракети ОТРК «Іскандер» летять по балістичній траєкторії. Їхнє ураження є нетиповим і вкрай складним завданням для наявних в Україні засобів ППО. Частину ракет окупантів збили засоби протиповітряної оборони Збройних Сил України.

Нагадаємо, що 25 червня, о 4 годині ранку, ракетного удару зазнав військовий об‘єкт на Яворівщині. За попередньою інформацією, Повітряному командуванню «Захід» Повітряних Сил ЗС України вдалося збити дві ракети. Чотири – долетіли. Росіяни запускали ракети з акваторії Чорного моря. Через удар постраждало четверо людей.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!