Росія впроваджує військову підготовку школярів за програмою радянських часів, – британська розвідка

651 0
Російські офіційні особи намагалися відновити це навчання в 2014 році після вторгнення росії в Крим.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Росія повертає у школи військову підготовку. За даними розвідки Великої Британії, 9 листопада 2022 року міністр освіти Кравцов заявив, що військова підготовка повернеться до російських шкіл із вересня 2023 року. Це повторює програму радянських часів, за якою учні проходили обов’язкову військову підготовку, яка закінчилася в 1993 році.

Ця підготовка включала в себе дії під час хімічної або ядерної атак, першу допомогу та досвід поводження чи стрільби з автоматів Калашникова. Російські офіційні особи намагалися відновити це навчання в 2014 році після вторгнення росії в Крим. Тоді сподівалися, що ініціатива покращить якість призовників.

Читайте також: ЗСУ відбили наступ росіян біля 12 населених пунктів, – Генштаб 

«Через вісім років мало що змінилося, і якість російських призовників залишається поганою, з низьким моральним духом і обмеженою підготовкою. Зараз розробляється навчальна програма, яка буде завершена до кінця 2022 року. Після цього вона пройде процес затвердження. Міноборони росії підтримує цей процес, заявляючи, що на навчання має приділятися не менше 140 годин на навчальний рік», – йдеться в повідомленні розвідки.

Ці тренінги, ймовірно, мають на меті підготувати школярів у міру наближення до призовного віку та підвищити їхню готовності до мобілізації, призовів на військову службу. Також вона може стати частиною ширшого проєкту з прищеплення російському населенню ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів.

Ольга Коваль
________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!