Росія за всіма ознаками готується до довготривалої війни, – Резніков

1881 0
Росіяни накопичують ресурси та проводять фортифікаційні роботи на захоплених територіях.
Фото: Урядовий портал

Фото: Урядовий портал

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія за багатьма ознаками готується до довготривалої війни проти України. Окупанти накопичують ресурси та проводять фортифікаційні роботи на захоплених територіях. Про це Резніков заявив у зверненні в Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю Генерального секретаря НАТО (ENG BELOW).

Читайте також: Війна триватиме, тому налаштуйтеся на перемогу

«За багатьма ознаками росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони», – сказав очільник Міноборони.

Щодня окупанти руйнують Україну та призводять до жертв серед військових та цивільного населення, особливо на тимчасово окупованих територіях. Там зараз відбуваються нові «бучі».

Війна також руйнує українську економіку, зауважив Резніков. Відтак, щодня збільшується потреба у ресурсах на відновлення. А затягування війни спричиняє ризик глобальної продовольчої кризи, а також чергової міграційної кризи.

«Ми хочемо перемогти ворога і звільнити наші території у найкоротший термін. Не дати росії затягнути конфлікт. Тому ми дуже зацікавлені отримувати міжнародну допомогу, купувати зброю максимально швидко та у потрібних кількостях. Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях (реактивні системи залпового вогню, важка артилерія, авіація, ракети). Ми прагнемо зберегти життя наших людей», – наголосив Олексій Резніков.

Читайте також: Армія вбивць наближається, але Бог допомагає захисникам долати страх 

За даними української розвідки, росія наразі застосовує проти України загальне угруповання військ чисельністю 167 тисяч військових (з урахуванням резервів). Станом на 17 травня, безпосередньо на полі бою розгорнуто 91 батальйонно-тактичну групу. Ще близько 55 БТГр росіяни можуть розгорнути з резервів, а також перекинути після відновлення 1-2 місяців ті угруповання, які зазнали втрат під час першого етапу війни.

Зі слів Резнікова, росіяни переважають ЗСУ щодо важкого озброєння, зокрема РСЗВ та ствольної артилерії. Тому він наголошує на потребі покращення координації зусиль усіх партнерів – ЄС, НАТО, США, Великої Британії, Канади, Австралії, Японії та інших країн – тоді є шанс на швидкий контрнаступ української армії та звільнення тимчасово окупованих територій.

Очільник Міноборони зазначив, що партнери можуть розподілити поставки зброї за терміном постачання – коротко-, середньо- та довгострокові. Так Україна зможе планувати власні сили та навчання персоналу.

Читайте також: Подоляк підтвердив припинення переговорів між Україною та росією 

Сторони зустрічі погодились, що війна завершиться тоді, коли Україна зможе повернути свої території у міжнародно визнаних кордонах до 2014 року.

Раніше Олексій Резніков заявляв, що Україна входить у нову довготривалу фаху війни. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!