Росія задіяла майже всю бойову потужність, розгорнуту на кордонах України, – Пентагон

1883 0
Окупанти також випустили понад 625 ракет по Україні.
Фото: pravda.if.ua

Фото: pravda.if.ua

Росія використала майже 100% бойової потужності, яка була розгорнута для вторгнення на кордоні України та Білорусі. Про це заявив високопосадовець міністерства оборони США, повідомляє СNN.

Читайте також: «Я абсолютно впевнений, що Україна переможе», – держсекретар США

За словами американського чиновника, майже усі російські війська, які були стягнуті до українських кордонів, вже на території України. У Пентагоні також зафіксували понад 625 ракет, які Росія випустила по Україні.

Посадовець сказав, що, хоча за повітряний простір над Україною все ще йде боротьба, США оцінюють, що президент України Володимир Зеленський має в наявності «переважну більшість своїх літаків», а також озброєння «земля-повітря» для захисту українського повітряного простору.

Раніше у Центрі протидії дезінформації при РНБО України повідомляли, що Росія використала майже 95% своїх військових сил. 

Нагадаємо, до України з 52 країн світу їдуть досвідчені ветерани та добровольці воювати проти російського окупанта. Вони входитимуть до Інтернаціонального легіону добровольців, про створення якого напередодні повідомляв президент Володимир Зеленський. Загальна кількість заявок станом становить понад вже понад 20 000 іноземців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!