Київ

Росіяни хотіли влаштувати агента до оборонного заводу в Києві

600 0
Російські посадовці намагались отримати секретну інформацію про наявне українське озброєння.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Співробітники служби безпеки України викрили двох російських шпигунів, які хотіли влаштувати свого агента до оборонного заводу у Києві. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними відомства, на початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну російські посадовці дистанційно завербували мешканця Києва. Киянину доручили влаштуватися до однієї з оборонних компаній в столичному регіоні, щоб збирати та передавати окупантам розвідувальні дані.

Російські посадовці намагались отримати секретну інформацію про наявне українське озброєння. Крім того, їх цікавили дані про наслідки російських ракетних ударів по критичній інфраструктурі Києва. Мешканця Києва затримали у лютому 2023 року та повідомили йому про підозру у державній зраді. Співробітники української спецслужби “розкололи” затриманого.

Російський агент надав персональні дані своїх кураторів. Один із них — співробітник головного управління міжнародного військового співробітництва Міноборони РФ полковник Дмитро Гулій. Ще одним російським шпигуном виявився заступник директора правового департаменту Міністерства економічного розвитку РФ Віталій Техтелєв.

Обом росіянам повідомили про підозру у шпигунстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Розслідування триває.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!