Росіяни нарощують інтенсивність застосування авіації на трьох напрямках, – Генштаб

938 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни не відмовляються від своїх загарбницьких планів, зокрема ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках, нарощують інтенсивність застосування авіації. На Куп’янському, Лиманському, Новопавлівському та Херсонському – обороняються. Протягом доби противник завдав два ракетних (по цивільній інфраструктурі Краматорська) та 12 авіаційних ударів. Також 29 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по Нікополю.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Противник посилює режимні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Зокрема, у Мелітополі оголосили про заборону перетинати блокпости навколо населеного пункту з 1 березня без спеціальних перепусток, які можна отримати у так званій комендатурі тільки після надання своїх персональних даних. Також триває мобілізація на тимчасово окупованій території Луганської області. Так, у окупаційній адміністрації Алчевська підготували чергові списки російських загарбників, зокрема, і співробітників так званого МНС.

Читайте також: Ворог втратив ще понад 700 вояків, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – у прикордонних районах з Україною утримуються підрозділи противника, проте наступальних угруповань не виявили.  Ворог не припиняє артилерійських обстрілів вздовж усієї лінії зіткнення. Від вогню противника постраждали райони населених пунктів: Волфине Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Стрілеча, Тернова, Огірцеве, Бударки, Кам’янка, Фиголівка та Дворічна на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів: Тавільжанка, Орлянка, Куп’янськ, Піщане і Вишневе Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському – ворог обстріляв із усіх вогневих засобів райони населених пунктів: Новоєгорівка, Невське, Голикове, Червонопопівка, Кремінна і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали: Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Біла Гора, Північне, Залізне і Майорськ Донецької області.
  • На Авдіївському – під ворожий вогонь потрапили Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку противник обстріляв із танків та артилерії поблизу населених пунктів: Вугледар, Богоявленка і Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від танкового, мінометного та артилерійського вогню постраждали Времівка і Новопіль на Донеччині та Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Кам’янське та Плавні на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку окупанти вчергове обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії населених пунктів Нікополь Дніпропетровської області, Антонівку та Херсон. Є постраждалі серед цивільного населення.

 

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та три по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Українські ракетники та артилеристи уразили пункт управління, два райони зосередження і склад боєприпасів окупантів.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!