Росіяни планують примусову мобілізацію в ОРДЛО навіть серед жінок

1259 0
Такі заходи розпочалися в тимчасово окупованому Криму.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Росія проводить на тимчасово окупованих українських територіях приховану мобілізацію, а до лав збройних сил рф планують призивати навіть жінок. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, такі заходи, за її словами, розпочалися в тимчасово окупованому Криму, де багато громадян під час призову відмовляться воювати проти української армії та здаються в полон ЗСУ. Усіх чоловіків у віці до 60 років, які прописані у місті Саки та Сакському районі, у період з 16 по 20 травня 2022 року викликають до військкомату для звірки.

Читайте також: Війна триватиме, тому налаштуйтеся на перемогу

У свою черги, в ОРЛО в межах мобілізації окупанти поінформували керівництво підприємств про те, що необхідно провести «звірку даних» жінок віком від 18 до 45 років, які мають такі спеціальності: бухгалтер, кухар, медсестра, лаборант, водій, машиніст, прибиральник.

«Примусова мобілізація заборонена міжнародним гуманітарним правом, статтею 51 IV Женевської Конвенція про захист цивільного населення під час війни забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави служити в її збройних чи допоміжних сила», – пояснює вона.

Читайте також: Воїни львівської 80-ки показали, як знищили підрозділ російських окупантів

Денісова також звертається до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати цей факт порушення рф прав людини в Україні.

Нагадаємо, що росія веде приховану мобілізацію, що відбувається двома шляхами. Окрім цього, зі зберігання знімають стару техніку, яку лише умовно можна назвати бойовою.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!