Росіяни ще не повністю захопили Соледар, і навіть взяття міста не дозволить їм окупувати Бахмут, – ISW

1491 0
У районі Бахмута російські війська наразі залишаються далекими від переривання українських наземних ліній зв’язку.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Російські війська станом на 11 січня ще не повністю захопили Соледар на Донеччині, хоч і дещо просунулися. Можливе взяття цього міста навряд чи дозволить російським силам захопити Бахмут. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики оцінюють, що окупанти ще не захопили Соледар, попри численні заяви з російських джерел про просування росіян у місті.

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу, де позначені російські замінування

Інформація про можливе захоплення Соледара викликала серед російських воєнних блогерів дискусію щодо ймовірності подальшого захоплення Бахмута. Аналітики ISW вважають таку можливість «відірваною від поточної оперативної реальності».

В ISW вказують, що в районі Бахмута російські війська наразі залишаються далекими від переривання українських наземних ліній зв’язку, що необхідно для оточення міста.

Нагадаємо, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ворог намагається захопити Соледар, але не має успіху.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!