Росіяни удосконалюють оборону на лівому березі Дніпра та на півночі Криму, – Генштаб

926 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони продовжують звільнення українських земель на Херсонському напрямку. У ході наступальних дій передові підрозділи українських військ в деяких місцях вже дійшли до правого берега Дніпра. Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів. Із міркувань безпеки операції офіційне оприлюднення результатів буде згодом.

Джерело: Генштаб ЗСУ станом на 18:00

Росіяни зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, удосконалюють фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра та на півночі тимчасово окупованої території АР Крим. Водночас ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Протягом поточної доби противник завдав 3 ракетних та 9 авіаційних ударів, здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони населених пунктів Харківської, Донецької, Вінницької, Херсонської та Миколаївської областей.

Читайте також: Російські найманці готують провокації на білорусько-українському кордоні, – ССО

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. 

На інших напрямках ворог обстрілює:

  • на Слобожанському – з артилерії різних типів біля населених пунктів: Анискине, Бологівка, Вільхуватка, Огірцеве та Стрілеча Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з танків та різнокаліберної артилерії поблизу населених пунктів: Берестове Харківської області та М’ясожарівка, Новоселівське, Невське і Стельмахівка на Луганщині;
  • на Бахмутському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів: Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Майорськ, Нью-Йорк та Яковлівка Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та всього спектру артилерії неподалік населених пунктів: Авдіївка, Веселе, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському та Запорізькому – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля понад 30 населених пунктів. Серед них: Богоявленка, Велика Новосілка, Водяне, Вугледар і Новопіль на Донеччині та Гуляйполе, Малі Щербаки і Ольгівське Запорізької області.

 

За уточненою інформацією, біля населеного пункту Дніпровки Запорізької області підтверджено знищення ворожого гелікоптера Мі-8. А поблизу Енергодара уразили пункт управління ворога – загинуло понад 50 окупантів, а більш ніж 40 – поранено. Також знищено гелікоптер Ка-52. У результаті точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад 30 окупантів загинуло, знищені 2 танки та 4 вантажівки.

Українська авіація протягом поточної доби завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Воїни ракетних військ і артилерії Сил оборони за поточну добу уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 склади боєприпасів та 3 інші важливі військові об’єкти противника.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!