Росіяни вичерпали ресурс для примусової мобілізації на Донбасі

1276 0
Аби виконати встановлені плани з постачання «живої сили», там призупинили медичні огляди мобілізованого особового складу.
Російські військові/фото: з відкритих джерел

Російські військові/фото: з відкритих джерел

Росіяни практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО. Аби виконати встановлені плани з постачання «живої сили», з 20 квітня там призупинили медичні огляди мобілізованого особового складу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Офіційне пояснення: «у зв’язку з браком спеціалістів». Наразі потенційні «призовники» не мають змоги отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров’ям. Тих, хто має явні проблеми зі здоров’ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати «на руки» необхідні документи, все одно мобілізують, однак розподіляють у підрозділи матеріально-технічного забезпечення.

Читайте також: У Каховці росіяни влаштували катівню у відділку поліції і б'ють заручників електричним струмом

Аби виявили ще не мобілізованих чоловіків призовного віку, російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях та за місцем ймовірного проживання «призовників». Єдина альтернатива примусовій мобілізації – виплата хабаря за встановленими розцінками (залежать від віку, спеціальності та стану здоров’я).

Зокрема, в окупованій Горлівці розмір хабаря, щоби ухилитися від служби, становить від 5 тис. рос. руб, якщо сплатити безпосередньо на місці затримання. При доправленні в районні відділи «МВС» – від 75 тис. рос. руб.

Нагадаємо, що на окупованих територіях зірвали план мобілізації 26 000 людей. Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, бо не хочуть ставати «гарматним мʼясом». Крім того, окупанти заборонять виїзд та в’їзд в Крим уже 30 квітня, щоб не зірвався весняний призов.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!