Російські повітряні атаки та обмеження роботи метро. Головні події дня у Києві

768 0
Дайджест новин за 5 грудня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Ракетна атака росії

Під час сьогоднішньої ракетної атаки росії над Києвом збили 9 ракет, а на Київщині зафіксували влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. 

Можливість повторного наступу росії на столицю

Росія в своїх діях непередбачувана, однак наразі немає передумов для повторного наступу на Київ. За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, коли розпочалась агресія, то противник на території білорусі створив потужне наступальне угруповання під виглядом навчань. На даний час такого немає.

Повернення до відключень за графіками

Від сьогодні в Києві діятимуть графіки стабілізаційних відключень. Водночас ситуація в енергосистемі лишається складною. Киян просять з розумінням поставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергосистеми.

Дерусифікація 

У Дніпровському районі Києва вулицю Таганрозьку перейменували на вулицю Князя Любарта. Нова назва запропонована на честь Любарта-Дмитра – князя волинського (1340-1383 роки) та галицького (1340-1349, 1353-1354, 1376-1377 роки).

Прикрашання парків до новорічних свят

У київських парках незабаром розпочнуться передноворічні приготування. Дітям обіцяють влаштувати святковий антураж, однак без підсвіток ялинок та додаткової закупівлі іграшок для їх прикрашання. 

Кліматичні підсумки осені 

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середня температура повітря цьогорічної осені склала +8,8ºС, що близько до кліматичної норми. Осінні місяці, крім вересня, були теплішими, ніж звичайно, особливо жовтень, який мав найбільше позитивне відхилення – 2,0°С.

Найхолодніше восени 2022 року у Києві було 20 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилась до 5,0 градусів морозу, а найтепліше – 18 жовтня, коли максимальна температура після полудня досягла +22,1°С.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!