Російських військових, які чинили звірства в Бучі, без ротації знову повертають в Україну

3785 0
Російські підрозділи, що покидають зону бойових дій, отримують переважно більше часу на відновлення та відпочинок. Цей графік вказує на те, що на бригади очікують «спецзавдання».
Російський танк/фото: ООС у Фейсбук

Російський танк/фото: ООС у Фейсбук

64-та мотострілецька бригада 35-тої загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та катування мирного населення в Бучі, повернуться на територію України. Російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі та знову кидає його на передову. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Станом на 4 квітня бригаду вивели з України в Білорусь, і вона перебувала поблизу міста Мозира. До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода. Після лише дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з «найгарячіших» точок (орієнтовно – харківський напрямок).

Читайте також: росіяни возили з собою мобільні крематорії, щоб приховувати воєнні злочини – Подоляк

Зазвичай, як вказують у розвідці, російські підрозділи, що покидають зону бойових дій, отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок. Подібний графік вказує на те, що на 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання».

«Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі, можуть повторити це знову в інших містах. Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України – швидка «утилізація» непотрібних свідків. Тобто передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах», – пояснюють в ГУР Міноборони.

Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну. Утім російське командування ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

Наразі українські та міжнародні слідчі проводять документування численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених російською армією.

Нагадаємо, що псля звільнення Київської області від російських загарбників з’явився фотоархів вчинків антилюдяності в Бучі, Ірпені, Гостомелі, де сотні, тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих, пов'язаних мирних громадян України. Їх російські окупанти вбили з особливим звірством. Із Киїівщини вивезли вже 410 тіл вбитих мирних мешканців. Їх будуть оглядати судмедексперти, щоб задокументувати злочини, які вчинили російські військові. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!