Розпочалась реєстрація на участь у Global Teacher Prize Ukraine 2019. Як подати заявку

1649 0
Найкращий учитель України отримає 250 тисяч гривень та поїде на освітній форум в Дубай.

Днями розпочалась реєстрація для участі в щорічній національній премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2019. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Подати заявку на участь можна на сайті премії. Це може зробити як сам учитель, так і учні, їхні батьки, колеги чи будь-хто інший, хто вважає, що педагог гідний премії.

«Я закликаю бути небайдужими та номінувати вчителів, яких ви вважаєте найкращими в своїй справі. Часто дійсно достойні вчителі дуже скромні і не можуть висунути себе на премію самостійно. Але талант та велика праця мають визнаватися та винагороджуватися. Ця премія – це можливість зробити вашого найкращого вчителя відомим усій Україні», – зазначила міністерка освіти Лілія Гриневич.

Читайте також: Уроки на вибір учня та доплати вчителям: як планують змінити середню школу в Україні

Цього року переможець премії отримає рік безкоштовного навчання, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та головний грошовий приз – 250 тисяч гривень. Цьогоріч вперше передбачено додатковий приз для школи, де працює переможець, – сучасну бібліотеку зі зручними робочими місцями та комп’ютерним обладнанням.

«Сучасна школа – не про минуле, вона про зміни в суспільстві, про інновації. Мета премії – наголосити на важливості професії вчителя, бо майбутнє України починається сьогодні в шкільних аудиторіях», – каже Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія», організатор та голова журі премії Global Teacher Prize Ukraine.

Найкращого вчителя України оберуть серед десяти фіналістів. До експертного журі національної премії увійшли голова «Освіторії» Зоя Литвин, телеведуча та кураторка премії Наталія Мосейчук, ініціатор і натхненник освітнього руху EdCamp в Україні Олександр Елькін, заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2018 Олександр Жук та ще двоє членів журі, що стануть відомі вже скоро.

Читайте також: Чи можуть діти любити школу

За два роки в національній премії Global Teacher Prize Ukraine взяли участь понад 5000 учителів. Global Teacher Prize – «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення, а у сфері освіти – перша і єдина премія такого масштабу. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить мільйон доларів. Національну премію в Україні з 2017 року реалізує громадська спілка «Освіторія».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!