Розвели багаття і стався вибух. У Карпатах загинули двоє людей, ще четверо травмованих

14911 0
У похід пішли 10 дорослих і 2 дітей.
Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

Вчора ввечері, 15 вересня, на Прикарпатті, на полонині «Під Берди» поблизу села Вороненка Надвірнянського району, після розведення багаття стався вибух, у результаті якого двох людей загинули та ще четверо туристів отримали травми. Про це повідомляє ДСНС України.

Група туристів з 12 осіб, з яких двоє дітей, пішли у похід. Під час привалу на полонині «Під Берди» вони розвели багаття, після чого стався вибух.

Як йдеться у повідомленні Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області, за попередньою інформацією усі мандрівники були з Коломийського району.

Як зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці один з учасників походу Орест Малиш, у горах він був з друзями.

«Нас було 10 дорослих і 2 діток наших. Розпалили вогонь на горі на місці, де раніше палили його до нас. Зварили їсти і сиділи грілись біля вогню. Дітей вклали спати. Десь за 1,5 год. вирішив дров назбирати і пішов за ними. В цей момент стався вибух на місці вогнища. Що саме вибухнуло ми не знаємо», – написав він.

За словами чоловіка, двоє хлопців померли, четверо дівчат є з різними опіками і рваними ранами, один хлопець з дрібними порізами, три хлопців без ран (всі ходили в різні сторони за дровами). З дітьми все добре, вони буди далеко.

Дружина Ореста Малиша у найважчому стані. Дівчата перебувають в обласній лікарні в Івано-Франківську.

Фото ДСНС України та Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!