Київ

Розвозив продукти по селах. На Київщині ідентифікували ще одного окупанта, причетного до розстрілу волонтера

526 0
2 березня російські військові вбили 47-річного жителя села Березівка Василя Авдєєва.

Чоловік віз продукти багатодітній сім’ї, коли потрапив під ворожий вогонь. Він отримав поранення, але був живий. Тоді окупанти дістали селянина з салону та вистрілили в голову. Про це повідомляє Національна поліція України у facebook.
 

У ході досудового розслідування встановлено, що після вбивства цивільного окупанти обшукали його автомобіль та забрали продукти і мобільний телефон вбитого. Загарбники навіть перевірили документи, які були в кишені вбитого.

Пізніше окупанти здійснювали обхід місцевих будинків та, виявивши родину загиблого, повідомили їм про вбивство. За словами дружини волонтера, вона чула постріли та сміх неподалік будинку.

"Я чула, як вони стріляли, сміялися. Вже потім з'ясувалося, що в цей час вони розважалися, розстрілюючи мого чоловіка. Ми шукали його тіло шість місяців. Скільки шукали, стільки сподівалися, що знайдемо. Його телефон тричі з'являвся у мережі. Я йому постійно намагалася додзвонитися. Я досі не видаляю номеру його телефону", - розповіла жінка.

За словами начальника слідчого управління поліції в АР Крим та Севастополі Олександра Климовського, правоохоронці обвинувачують у вбивстві 27-річного Саяна Ільярова.
 
Слідчі Нацполіції оголосили про підозру єфрейтору 5-ї окремої танкової бригади зс рф Саяну Афанасійовичу Ільярову за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством). 
 
Йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. 
 
Слідчі дії щодо встановлення інших фігурантів ще тривають.
 
Наразі переважна більшість особового складу батальйонної її тактичної групи окремої 5-ї танкової бригади вже ідентифікована.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!