Руслан Хомчак йде з посади головнокомандувача ЗСУ

1088 0
Новим головнокомандувачем призначили Валерія Залужного.
Фото: пресслужба Генштабу

Фото: пресслужба Генштабу

Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак йде у відставку. Про це під час брифінгу заявив речник президента Сергій Никифоров. Він сказав, що це рішення Володимира Зеленського. 

Тепер посаду головнокомандувача займе Валерій Залужний, який до сьогодні був командувачем військами оперативного командування «Північ», а Руслан Хомчак займе пост першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Відповідно, з цієї посади йде чинний заступник секретаря РНБО Михайло Коваль.

«Володимир Зеленський не сумнівається у патріотизмі, вірності присязі, фаховості Хомчака, але президент хоче бачити синергію між Міноборони та ЗСУ. Так ось, синергії, на жаль не бачимо, бачимо, навпаки, конфлікти», – зазначив Сергій Никифоров. 

Генерал-полковник Хомчак народився 1967 року у Львові. Він є учасником війни на Донбасі, екс-начальником штабу Сухопутних військ ЗСУ у 2016-2017 роках. З лютого 2017 року до травня 2019 року він обіймав посаду головного інспектора Міністерства оборони. 21 травня 2019 року його призначили начальником Генерального штабу ЗСУ, а з березня 2020 року - головнокомандувачем Збройних сил України.

Прес-секретар президента уточнив, що поява відповідних указів - це технічне питання, тому вони незабаром будуть оприлюднені.

Читайте також: Рада звільнила Арсена Авакова, який очолював МВС з 2014 року

Валерій Залужний у 2009 році став командиром 51-ої окремої механізованої бригади і відслужив там три роки. У 2017 році він став першим заступником командувача військ оперативного командування «Захід», а у 2018 – першим заступником командувача Об'єднаних сил. Через рік Залужний очолив командування «Північ». 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!