Ринки, які віддають доньці Козловського, оцінили у 18 млн грн, як і чотири роки тому

2151 0
Нова ціна мало чим відрізняється від висновків про вартість ринків чотирьохрічної давності.
Фото: Тетяна Оліярчик

Фото: Тетяна Оліярчик

Ринки «Винниківський» та «Підзамче», які за рішенням Львівської міськради віддають доньці бізнесмена Григорія Козловського, оцінили у 18,5 млн грн. Нова ціна нерухомості мало чим відрізняється від висновків про вартість ринків чотирьохрічної давності, пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте також: «Це бізнес». Чи вигідно Львову віддати два ринки та що буде із землею

На засіданні Господарського суду двокат «Дари Львівщини» і депутат Львівської міської ради від «Європейської солідарності» Юрій Ломага повідомив, що готовий звіт про оцінку об’єктів нерухомості, які замовила компанія, які й визначили ціну у понад 18,5 млн грн за обидва ринки. Він також повідомив суду, що компанія, у разі затвердження мирової угоди, готова компенсувати прокуратурі сплачений судовий збір – понад 300 тис. грн.

І представник «Дари Львівщини», і Львівської міської ради інформували суд, що хочуть затвердження мирової угоди, натомість прокурорка Галина Лука повідомила, що Львівська обласна прокуратура заперечує проти цього. Враховуючи, що сторонам потрібен час на відповідь, то наступне засідання у справі відбудеться 3 червня.

Читайте також: Фірма Козловського звела приватний пологовий на Раппопорта. Чи є тут відхилення від проєкту

Згідно з мировою угодою, взамін на грошову виплату міськрада визнає право власності «Дари Львівщини» на майнові комплекси двох комунальних ринків міста «Винниківський» та «Підзамче». Укладення мирової угоди також повинен погодити суд, оскільки є позов прокуратури в інтересах міста про витребування майна ринків та скасування державної реєстрації прав власності, визнання недійсними договорів іпотеки.

В ухвалі про укладення мирової угоди, за яку проголосували депутати Львівської міськради та яку підписав міський голова Львова Андрій Садовий, вказано, що вартість визначить суб’єкт оціночної діяльності з врахуванням висновків про вартість чотирьохрічної давності, де йшлося про 18 млн грн.

«Має бути проведена оцінка. Я переконаний, що ціна має бути вищою, ніж запропоновані 18 мільйонів», – зазначив раніше у коментарі Tvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Депутат Львівської міськради став співвласником палацу спорту на Мельника

Нагадаємо, що Львівська міськрада вирішила укласти мирову угоду із ТзОВ «Дари Львівщини» про визнання права власності на два ринки – «Винниківський» та «Підзамче». Власницею ТзОВ «Дари Львівщини» є Софія Максимець, донька львівського бізнесмена та депутата Львівської облради від партії «Європейська Солідарність» Григорія Козловського. «За» проголосували 45 депутатів.

Під час розгляду ухвали внесли зміни. Зокрема, вартість компенсації за ринки, яка у попередньому варіанті становила 18 млн грн, змінилася. Тепер ціну мали визначити суб'єкти оціночної діяльності із врахуванням висновку вартості, який затвердить управління комунальної власності.

Товариство також має гарантувати збетреження робочих місць на ринках і у разі зміни містобудівної ситуації зобов'язане провести міжнародний архітектурний конкурс на облаштування цих локацій.

За даними видання «Наші гроші. Львів», під цими ринками з об’єктами нерухомості на майже 1865 кв. м є дві земельні ділянки площею загалом 0,56 га.

Детальніше про мирову угоду читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!