Самотніх львів'ян на час карантину забезпечуватимуть продуктами

1906 0
До збору продуктів просять долучитись усіх небайдужих.
Фото: Місіонар

Фото: Місіонар

На час карантину у Львові самотніх літніх мешканців Львова, які перебувають на обліку в органах соцзахисту, забезпечуватимуть продуктами соціальні працівники. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Також ідеться про львів'ян з інвалідністю, які перебувають на обліку. Окрім продуктів харчування їх забезпечуватимуть необхідними ліками та засобами гігієни.

«На обслуговуванні міського терцентру перебуває близько 2 000 самотніх осіб. Кожен фахівець установи має під індивідуальною опікою 10 львів’ян. Соцпрацівники постійно спілкуються з ними, з’ясовують їхні потреби, пояснюють, що нікому не варто виходити з дому, бо можна захворіти. Є відвідини та телефонні дзвінки, доставка продуктових наборів, які міському терцентру допомагають комплектувати волонтери», – розповіла Галина Слічна, керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у Львові.

Читайте також: Львів'ян закликають на час карантину допомагати тваринам у притулках і на вулиці. Як долучитись

Управління соціального захисту уклало угоду про закупівлю 200 продуктових наборів, які також передадуть самотнім стареньким та людям з інвалідністю. У складі проднабору – олія, цукор, сіль, макарони, борошно, консерви та інші продукти довготривалого зберігання.

«За необхідності, ми закупимо таку кількість продуктів, яку буде потрібно», – каже Ігор Кобрин, начальник міського управління соціального захисту.

У міськраді Львова нагадують, що у Центрі соціальних служб, що на вул. Театральна, 10, працює пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям під час карантину. Там приймають продукти харчування та засоби особистої гігієни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!