Санкції проти росії працюють, хоча самі по собі не зупинять війну, – головний дипломат ЄС

973 0
Головна мета санкційних обмежень – ускладнити путіну фінансування воєнної машини рф.
Санкції проти росії. Фото: з відкритих джерел

Санкції проти росії. Фото: з відкритих джерел

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель вважає ефективними санкції, запроваджені Євросоюзом проти росії за розв’язану нею війну, та переконаний, що їхня дія стане помітніша з часом.

Джерело: Європейська правда

На питання про те, чи вважає він ефективними санкції ЄС, дипломат відповів ствердно. «Санкції, у поєднанні з військовою підтримкою, міжнародним тиском та дипломатичними зусиллями, дають свої плоди. І що більше часу минатиме, тим болючішими вони ставатимуть для керівництва у кремлі та російської економіки», – зазначив Боррель.

Він зауважив, що головна мета санкційних обмежень – ускладнити путіну фінансування воєнної машини рф.

Читайте також: росія перекинула до білорусі частину сил, а Бахмут залишається гарячою точкою, – розвідка

«Санкції – це не панацея, вони самі по собі не спинять війну. Це лише один з інструментів, які ми задіяли, але вже очевидно, що вони працюють і мають для росії серйозні наслідки: російська економіка суттєво постраждала і втрачає спроможність модернізуватися», – додав дипломат.

Він зазначив, що, за прогнозами ОЕСР, економіка рф у 2023 році скоротиться на 5,6%, найбільше – серед країн Групи двадцяти. Також з росії за своїм рішенням вийшли понад 1000 міжнародних компаній, які складали близько 40% ВВП росії і підтримували 5 млн робочих місць. 

Нагадаємо, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала 9 пакет санкцій проти росії. До нього увійдуть, зокрема, обмеження доступу рф до безпілотників через постачальників з третіх країн.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!