СБУ Львівщини розслідує появу у квартирі журналіста Віталія Портникова пристрою для прослуховування

1460 0
Слідчі дії мають встановити, що це за предмет і чи може він використовуватися для негласного отримання інформації.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Львівське обласне управління СБУ за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури встановлює обставини появи у квартирі Віталія Потрникова пристрою, який, за словами журналіста, міг використовуватись для прихованого запису розмов. Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.

Читайте також: «Ми опинилися в 1944-му році». Віталій Портніков про уроки Другої світової війни

Зокрема, проводять першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, а також призначені експертизи, які мають встановити, чи дійсно виявлений предмет є спеціальним технічним засобом і чи може він використовуватися для негласного отримання інформації.

Відповідно до закону, СБУ зареєструвала кримінальне провадження за ч.1 ст. 359 КК України (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Нагадаємо, що у Львові вдома, під час прибирання в квартирі, журналіст Віталій Портников знайшов підслуховуючий пристрій. Це – диктофон з можливістю довго вести запис. Журналіст припускає, що це може бути пов’язано з його журналістською діяльністю. На місце відразу викликали поліцію та представників Служби безпеки України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!