СБУ на Львівщині затримала ще одного прихильника росії, який закликав до знищення України

2294 0
Затриманий поширював соцмережах російську пропаганду та закликав до припинення існування України.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Служба безпеки затримала на Львівщині прихильника путінського режиму, який розповсюджував інформацію про підтримку військової агресії росії проти України та становлення «Федеративної республіки Україна». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Мешканець Львівщини на своїх сторінках у соцмережах здійснював пропаганду про «визвольне» вторгнення окупаційних військ, поширював наративи на підтримку політики кремля щодо знищення України та дискредитації Збройних Сил України.

Читайте також: Стали відомі деталі про корегувальника ударів росіян по Львівщині 

Крім того, за інформацією СБУ, затриманий брав участь в інформаційних акціях росії та закликав до припинення існування України і створення на частині її території держави із назвою «Федеративна Республіка Україна».

За матеріалами спецслужби проведено низку експертиз, які підтверджують, що поширені матеріали містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

В межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України фігуранту повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Слідство триває.

Нагадаємо, на Львівщині контррозвідники викрили зрадника, який проводив підривну діяльність в інтересах спецслужб росії. Зокрема, чоловік коригував ракетні обстріли по Яворівському міжнародному військовому полігону.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!