СБУ розслідує участь бізнесмена-забудовника Столара та деякі будівельні компанії в легалізації коштів Медведчука

669 0
Служба безпеки України провела низку обшуків у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних одному з депутатів Верховної Ради від забороненої партії «ОПЗЖ».
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Сьогодні СБУ завітала із візитом до декількох столичних будівельних компаній. Про це повідомили в СБУ.

На переконання слідства, комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян рф та рб, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США.

Читайте також: тепло, як у квітні: у Києві зафіксували аномально теплий січень

Наразі дії СБУ спрямовані на ліквідацію протиправних схем та каналів легалізації фінансових активів, які застосовували зловмисники. Зокрема, мова йде і про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що завдають шкоди державній безпеці.

Щоб отримати додаткові докази злочинної діяльності, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Читайте також: СБУ викрила схему привласнення 40 млрд гривень

Слідчі дії проводились за такими статтями Кримінального кодексу України:

 - ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни);

 - ст.110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаємо, в.о. глави СБУ Василь Малюк сьогодні анонсував низку масштабних оперативно-слідчих заходів, спрямованих на боротьбу із внутрішнім ворогом, після чого послідували гучні обшуки у високих кабінетах.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!