СБУ у Львові оголосили підозру жінці, яка закликала поширювати дані про позиції ЗСУ

5122 0
Підозрювана кілька тижнів тому повернулася з росії та перебувала у Львові. Тут вона вела свою діяльність.
Фото: pinterest

Фото: pinterest

Управління Служби безпеки України у Львівській області оголосила підозру зрадниці, яка закликала українців здавати позиції ЗСУ російським загарбникам. Зокрема, 42-річна громадянка України виправдовувала збройну агресію та війну, яку розв'язала рф проти України – у такому злочині слідчі спецслужби Львівщини підозрюють її.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі управління СБУ у Львівській області, підозрювана кілька тижнів тому повернулася з росії та перебувала у Львові. Тут вона вела свою діяльність, висловлюючи в мережі антиукраїнську позицію та закликаючи працювати на користь ворога.

Читайте також: Львівська СБУ викрила на хабарі трьох митників. Фото

«На своїй сторінці у Фейсбуку поширювала дописи щодо успішного захоплення України російськими військами та зверталась до українців з проханням поширювати інформацію про позиції ЗСУ. У такий спосіб, вона закликала допомагати російській армії «визволити» Україну від нацистів», – йдеться в повідомленні.

Зловмисниці вже повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії оосійської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України та обрали міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт.

Вікторія Савіцька

Ольга Коваль 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!