СБУ викрила угруповання, що займалось викраданням персональних даних за допомогою вірусів

1420 0
Хакери розробляли та використовували шкідливе програмне забезпечення для ураження комп’ютерів людей, аби отримати персональні дані
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Служба безпеки України блокувала на Львівщині незаконну діяльність людей, що виконували DDos-атаки (напад на систему, щоб зробити комп'ютерні ресурси недоступними користувачам) на інформаційні ресурси. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Фахівці з кібербезпеки СБУ встановили, що хакери розробляли та використовували шкідливе програмне забезпечення для ураження комп’ютерів людей, аби отримати персональні дані. Зловмисники у месенджері «Телеграм» через закриті онлайн-канали систематично розміщували інформацію, яку викрадали у користувачів мережі Інтернет під час несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та мобільних пристроїв.

Під час слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України кільком груп осіб повідомили про підозру у злочині. Наразі тривають слідчі дії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!