Київська ІТ-компанія підтримувала окупаційні адміністрації на Сході України

851 0
Серед основних «замовників» послуг були захоплені окупантами підприємства і установи газо- та водопостачання.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Служба безпеки України заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на Сході України. Мова, зокрема, про постачання ворогу програмного забезпечення для збору комунальних платежів. Про це повідомляють в СБУ.

«Одержані від мешканців кошти керівники окупаційних адміністрацій направляли на фінансування угруповань так званих «л/днр», які беруть участь у повномасштабній агресії рф проти України. За допомогою нелегального програмного продукту окупанти перерахували до «бюджету» бойовиків понад 10 млн у гривневому еквіваленті», – пояснює він. 

Незаконний бізнес організувала керівник компанії, яка укладала договори з представниками окупаційних адміністрацій на обслуговування їх комп’ютерних систем.

Читайте також: Вулицю біля Протасового Яру в Києві пропонують перейменувати на честь Романа Ратушного 

Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались більше 10 працівників. Для маскування протиправної діяльності їх розосередили у різних регіонах, у тому числі, на тимчасово окупованих територіях.

Серед основних «замовників» послуг були захоплені окупантами підприємства і установи газо- та водопостачання.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру організатору схеми розкрадання гумдопомоги на Львівщині. Йдеться про 3 тисячі вилучених бронежилетів, їх передадуть ЗСУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!