СБУ затримала львів’янина, який за гроші виготовляв «документи» чоловікам для виїзду

1231 0
Чоловіка затримали під час отримання 3000 доларів неправомірної вигоди.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України заблокувала на Львівщині ще один канал незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку. В організації схеми виїзду з України підозрюють 30-річного львів’янина, якого затримали під час отримання хабаря.  

Джерело: Головне управління СБУ у Львівській області

Читайте також: У Львові податківець продавав інформацію про нафтопереробні підприємства

За даними спецслужби, затриманий мешканець Львова гарантував виготовлення «документів», які нададуть змогу потенційним призовникам безперешкодно перетнути держкордон. Вартість одного «квитка» на втечу підозрюваний оцінив у 3000 доларів США.

Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання 3000 доларів неправомірної вигоди. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ.

Також до суду вже скеровано клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення й інших ймовірних учасників вказаної протиправної схеми.

Як повідомили в СБУ, це вже вдруге за тиждень на Львівщині заблоковано механізм незаконного переправлення через кордон чоловіків, які хотіли сховатися від мобілізації.

Нагадаємо, що Львівська обласна прокуратура затримала очільницю одного з благодійний фондів та 37-річного мешканця Львова, які вимагали та отримували неправомірну вигоду за вплив на посадових осіб закладів охорони здоров’я.

Юлія Осим

Фото СБУ

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!