СБУ затримала працівника «Укроборонпрому», який «зливав» інформацію окупантам під час боїв за Київщину

1458 0
Чоловіку, який обіймав посаду інспектору з охорони праці ДК «Укроборонпром", вручили підозру у державній зраді.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали співробітника «Укроборонпрому», який «зливав» інформацію окупаційним військам під час боїв за Київщину. Виявилося, що чоловік обіймав посаду інспектора з охорони праці ДК «Укроборонпром». Йому вручили підозру у державній зраді. Про це повідомили у СБУ.

За даними слідства, у березні 2022 року чоловік передавав російському куратору інформацію про результати ракетних й артилерійських обстрілів Києва та прилеглих територій, а також відомості про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил і засобів ЗСУ. 

Також слідство встановило, що фігурант приховано збирав інформацію про наявне українське озброєння, яке надходить підрозділам ЗСУ на східному та південному фронтах.

Крім цього, зловмисник готував «звіти» для окупантів про наслідки російських ракетних ударів по столиці.

«Після ракетних ударів по житлових будинках підозрюваний надсилав фотографії з місця ураження, зображення пошкоджених конструкцій з точною адресою та фрагментів боєприпасів, якими було завдано удар. Отримані дані ворог використовував для завдавання нових артилерійських та ракетно-бомбових ударів по українських позиціях», - повідомили в СБУ. 

Перейти на бік росіян чоловікові запропонував його колишній однокласник – співробітник уряду РФ. Він, у свою чергу, передавав дані представнику Міноборони країни-агресорки.

СБУ опублікувала відео затримання зрадника. Спецоперація відбувалася у Києві. Співробітники СБУ викрили його ще на початку розвідувально-підривної діяльності та поетапно задокументували злочинні дії.

Нагадаємо, в.о. глави СБУ Василь Малюк сьогодні анонсував низку масштабних оперативно-слідчих заходів, спрямованих на боротьбу із внутрішнім ворогом, після чого послідували гучні обшуки у високих кабінетах, зокрема, у бізнесмена Ігоря Коломойського, екскерівника МВС Арсена Авакова та нардепа-забудовника Вадима Столара, а також до низки державних структур.

Фото: СБУ

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!