Сенат США підтримав закон про ленд-ліз для України. Це дозволить швидше постачати зброю

1074 0
Програму ленд-лізу створили під час Другої світової, щоб швидко поповнювати запаси союзників.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сенат США одноголосно ухвалив закон, який дозволяє президенту Джо Байдену використовувати програму ленд-лізу, яку востаннє задіювали під час Другої світової війни, для прискорення відправки військової техніки та інших поставок в Україну на тлі російського вторгнення, передає Укрінформ з посиланням на Politico. 

«Сенатори швидко підтримали пропозицію, відому як ленд-ліз, оскільки українські військові довели, що можуть дати відсіч російським військам, які обстрілюють українські міста з кінця лютого», – пише видання.

Читайте також: США і Британія ввели нові санкції проти росії

Зазначимо, що програма ленд-лізу, створена під час Другої світової війни, вважалася переломною в ході війни, оскільки дозволила США швидко поповнити запаси союзників без процедурних перешкод.

Однак поки не зрозуміло, чи розгляне Палата представників прийнятий Сенатом закон про ленд-ліз перед тим, як обидві палати підуть на попередньо заплановану двотижневу перерву.

Що означає цей документ? 

Документ, відомий як закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передання в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!