У Львові ще майже 2,5 млн виділять на ремонт Центру обслуговування пасажирів

1172 0
Додаткові роботи замовили у того ж підрядника, який досі ремонтує будівлю, хоча мав закінчити у жовтні торік.
Фото: Тараса Бабенчука

Фото: Тараса Бабенчука

Центр обслуговування пасажирів, що облаштовують на вулиці Горбачевського,10 «подорожчав» ще на майже 2,5 млн грн. ЛКП «Львівавтодор» замовив додаткові роботи у того ж підрядника, який досі ремонтує будівлю, хоча мав закінчити у жовтні торік, роботи проводить «Центр комплекс». Відповідна закупівля є на сайті Рrozorro.

Читайте також: Центр обслуговування пасажирів у Львові відкриють у травні. Фото, Відео

Тож ЛКП «Львівавтодор» віддасть ще 2,45 млн грн. за реставрацію приміщень тому ж підряднику. За законом додаткові роботи у того самого підрядника можна замовляти протягом трьох років після укладення попередньої угоди, якщо вартість таких робіт не перевищує 50% від ціни основного договору.

Центр обслуговування пасажирів мали відкрити ще торік у жовтні. Але під час ремонту як всередині, так і при реставрації фасаду, виникли проблеми. Підрядник каже, що довелось виконувати додаткові роботи, яких ні у проекті, ні, відповідно, у кошторисі не було.

«Як ми починали реставрацію, то в ході цього виявили потребу у виконанні додаткових робіт, які не були передбачені. Згодом виникла затримка із їх оформленням. Найближчим часом укладемо договір на додаткові роботи. Також виникли питання стосовно обладнання. Тут складні системи зв’язку, обладнання потрібно було досить довго чекати, повністю все комп’ютеризоване», – розповів представник підрядника «Центр Комплекс» Андрій Гавалко під час стріму на Тvoemisto.tv.

Читайте також: Коли у Львові відкриють Центр обслуговування пасажирів 

Нагадаємо, що Центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10 мали відкрити на початку жовтня 2020 року. Там планували розпочати тестування електронного квитка для розрахунку за проїзд у громадському транспорті міста. Однак станом на 15 жовтня минулого року Центр не відкрили, оскільки тривав ще ремонт.

18 березня Львів отримав першу партію тестових валідаторів для електронного квитка від чеської компанії Мікроелектроніка.  Наразі місто отримало 30 систем електронного квитка, які будуть встановлені на 30 транспортних засобах.

Масове встановлення валідаторів для загального користування почнеться у львівському транспорті в травні-червні, а тестове використання на окремих маршрутах планують запустити з серпня-вересня.

На всій території Львівської ОТГ діятиме єдиний тариф на електронний квиток у громадському транспорті. Разовий квиток коштуватиме орієнтовно 10-15 грн, місячний абонемент із безлімітною кількістю поїздок – від 300 до 500 грн. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!