Ще одна країна визнаватиме CoronaVac. Куди можна їхати українцям, щепленим цією вакциною

6554 0
CoronaVac же визнають тільки окремі країни ЄС.
Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Фото: yousef alfuhigi for unsplash

Починаючи з понеділка, 22 листопада, уряд Великої Британії визнаватиме всі вакцини зі списку Всесвітньої організації охорони здоров’я в надзвичайних ситуаціях. У результаті Sinovac, Sinopharm і Covaxin додать до списку схвалених там вакцин для в’їзних подорожей. Про це йдеться в повідомленні на сайті британського уряду.

Так, іноземцям, які пройшли повну вакцинацію та отримали відповідний сертифікат, не потрібно проходити тест перед поїздкою, тест на 8-й день або самоізолюватися по прибутті. Загалом з 22 листопада визнаватимуть такі вакцини: Pfizer BioNTech, Oxford AstraZeneca (включаючи Covishield), Moderna і Janssen (J&J), а також ВООЗ EUL, включаючи Sinovac, Sinopharm і Covaxin.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

Додамо, що європейські країни наразі визнають чотири вакцини, схвалені Європейською медичною агенцією (ЄМА). Йдеться про AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna та Johnson & Johnson. CoronaVac же визнають тільки окремі країни ЄС. Серед них – Австрія, Іспанія, Греція, Фінляндія, Швеція, Нідерланди тощо.

Окрім цього, як повідомляє РБК-Україна станом на 8 листопада цього року, щепленим цим препаратом можна подорожувати до Молдови, Норвегії, Швейцарії, Іспанії, Греції, Туреччини, Єгипту, Чорногорії, Албанії, Північної Македонії, Кіпру. Екзотичні країни, в яких можна планувати відпочинок взимку і які також визнають вакцину CoronaVac – Мальдіви, Сейшельські острови, португальський курортний острів Мадейра, Таїланд. 

Інформацію про правила в'їзду потрібно регулярно відстежувати, оскільки вимоги до туристів можуть змінитися. Це можна зробити з допомогою інтерактивної карти, яку постійно оновлюють, за посиланням.

Читайте також: Як і чому частина львів'ян купує сертифікат вакцинації

Нагадаємо, що за популярністю вакцин найбільше мешканців Львова та області обирають препарат Pfizer/Comirnaty – на сьогодні щеплення двома дозами отримали 537 827 людей. На другому – вакцина Coronavac, нею щепилися 316 396 осіб. Найменше на Львівщині вакцинуються препаратом AstraZeneca – загалом це 149 308.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!