Ще однією гостею 28 BookForum у Львові стане психотерапевтка, що пережила Голокост

3043 0
93-річна Едіт продовжує приймати пацієнтів, виступає з лекціями по всьому світові, а у вересні виступить на Форумі видавців.
Фото: blog.yakaboo.ua

Фото: blog.yakaboo.ua

Гостею 28-го Львівського міжнародного BookForum, який відбудеться 15-19 вересня, стане психотерапевтка Едіт Еґер, яка пережила Голокост. Про це повідомили організатори події.

Читайте також: Почесною гостею 28 Вookforum у Львові буде Нобелівська лауреатка Ольга Токарчук

93-річна Едіт Іва Еґер є видатною психотерапевкою, авторкою світового бестселеру «Вибір», яка пережила Голокост у концтаборі.

Едіт Еґер народилася у єврейській родині в Угорщині. Під час Голокосту її разом із батьками та хлопцем забрали до концтабору Аушвіц. Серед рідних вижили лише Едіт і її сестра. За кілька років після звільнення та реабілітації Едіт разом із чоловіком емігрувала до США.

У 40 років вона вступила на факультет психології, у 50 – отримала ліцензію клінічного психолога, а у 90 – написала мемуари «Вибір». Через два роки, на прохання читачів, презентувала книжку «Дар. 12 уроків, які врятують ваше життя», яка детальніше пояснює, як подбати про своє ментальне здоров’я. Обидві книжки українською мовою переклала Христина Радченко, а видав «Книголав». Зараз Едіт 93 роки і вона продовжує приймати пацієнтів, виступає з лекціями по всьому світові, а вже у вересні виступить на 28 BookForum.

Читайте також: У Львові стартує Форум видавців. Топ-7 найпопулярніших запитань та відповіді на них

«Чимало з нас застрягли у своїй травмі та тузі без можливості жити на повну. Саме це ми можемо змінити», – пише у «Виборі» письменниця. Як це зробити, як відкритися світові, як не боятися пробувати нове? Про це говоритимуть Едіт Іва Еґер та письменниця Вікторія Амеліна під час зустрічі в межах Літературної програми 28 BookForum.

Довідково

28 BookForum стартує 15-го вересня у Львові. Це – головна культурна подія року, яка об’єднує інтелектуалів, літераторів, громадських діячів для обміну ідеями та знаннями, презентацій досягнень та обговорення проблем.

Цього року BookForum вперше за всю історію відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 100 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошені гості з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки.

Із програмою 28 BookForum можна ознайомитися тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!