Ще понад дві тисячі хворих. Львівщина – лідер за кількістю нових випадків Covid-19

1712 0
У медзакладах Львова перебуває 329 осіб із підтвердженим Covid-19.
Фото: Ola Dybul for unsplash

Фото: Ola Dybul for unsplash

У Львівській області за минулу добу зафіксували 2 299 випадків коронавірусної хвороби. І це найбільша кількість хворих серед інших областей. Про це повідомили у МОЗ.

За інформацією Львівської міської ради у медзакладах Львова перебуває 329 осіб із підтвердженим Covid-19. Загалом на Львівщині коронавірусом із початку пандемії інфікувалися 242791 людей.

За попередню добу 24 січня 2022 року в Україні зафіксували 19 118 нових підтверджених випадків Covid-19 (з них дітей – 2 809, медпрацівників – 594), госпіталізували 1 507 пацієнтів.

За такої динаміки незабаром Львів уже може опинитися в червоній зоні,адже за даними Центру громадського здоров'я Львівщина три дні поспіль перевищували граничні показники принаймні двох з п’яти індикаторів, а саме: кількість госпіталізованих хворих, рівень зростання госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем, кількість ПЛР-тестів або відсоток виявлених хворих. Це за постановою Кабінету міністрів, дає можливість прийняти рішення про посилення карантину в регіоні.


 Від учора, 24 січня на два тижні учні 5-11 класів шкіл Львівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання через новий спалах коронавірусу. В онлайн формат переводять також усе позашкілля, секції, гуртки, мистецькі та музичні школи у Львові. 

Також у Львові не допускатимуть у громадський транспорт пасажирів без масок. У масках повинні бути і водії. Також у місті мають відновити роботу груп із перевірки дотримання водіями та пасажирами маскового режиму, щоправда у рішення не уточнили, хто має входити у робочі групи. 

Додамо, що упродовж цього тижня на Львівщині працюватимуть 26 центрів масової вакцинації населення від Covid-19 у 15 містах. Крім того, щеплення від коронавірусу у визначений час можна отримати у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!