Щедрий вечір і Старий Новий Рік у Львові. Куди піти?

4924 0
Сьогодні ввечері, 13 січня, львів’яни відзначатимуть Щедрий вечір, а завтра – Старий Новий Рік або ж Свято Василя. Tvoemisto.tv пропонує огляд культурних тематичних подій, які допоможуть провести святкові дні цікаво.

Фестивалі

Міжнародний фестиваль колядок

Коли? 13-14 сiчня.

Де? пр. Свободи, 28 (біля Оперного театру).

Учасники: фольклорні колективи Польщі, Литви та України.

У рамках різдвяного ярмарку відбудеться міжнародний фестиваль за участю фольклорних колективів з Польщі, Литви та України. Кожен колектив представлятиме новорічно - різдвяний фольклор свого краю. Вхід – вільний.

В гостях у Василя та Маланки

Коли? 13 сiчня о 18:00.

Де?  Event Hall КІНО (ex-Millennium) (пр. Чорновола, 2).

Свято збере вірних Львівської Архиєпархії УГКЦ, львів’ян та гостей міста у родинному колі. «З відомих гуртів ми запросили гурт «Rocky Road», гурт «La VIVO». Третій гурт – це родзинка і таємниця. Буде дитячий вертеп, спільна коляда.

Цікаво, що на нашому заході є окрема програма для дітей. Дорослі мають своє частування, сидять компаніями, родинами, дивляться виступи вертепу, гуртів, колядують. А для дітей є окрема програма в іншому залі, де з ними будуть бавитися аніматори, для них будуть різні майстер-класи, забавки, ігри, колядки. Діти час до часу ходитимуть в загальний зал для проведення благодійної лотереї, для спільної коляди. В дітей теж буде частування.

Благодійний вечір, сподіваємося, стане місцем для спільної молитви, спілкування, збереження традицій нашого народу та частування української кухні», – розповідає координатор заходу Марта Батринюк. Із програмою вечора можна ознайомитись за посиланням. Благодійний внесок вечора коштуватиме 300 грн.

Різдвяний фестиваль «Велика Коляда»

Коли? до24 сiчня.

Де? Церква Святої Євхаристії / Домініканський собор (пл. Музейна, 1).

Різдвяний фестиваль «Велика коляда» – це творчі зустрічі і співпраця митців, відкриття нових імен. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Бойківщини.

Сольні виступи: в понеділок-п’ятницю о 19:00, в суботу о 15:00.

18 січня 2016 в день Надвечiр’я Богоявлення ГНІХ (Щедрий Вечір) концерту немає.

17 січня 2016, о 16:00 – гала-концерт дитячих та юнацьких колективів.

24 січня 2016, о 17:00 – заключний гала-концерт фестивалю.

 

Концерти

Концерт гурту Мандри «На Різдвяні вечорниці до коханочки Орисі»

Коли? 13 сiчня о 18:00.

Де? Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької (пр. Свободи, 28).

Глядачі зможуть почути і насолодится драйвовим виконанням як нових пісень так і кращими з усіх відомих хітів i оригінальними колядками . Музика гурту містить у собі елементи фолку, міського романсу, французького шансону, блюзу, реггі та року, написана на глибокі тексти, має власний стиль і шарм - ні на що не схожий. Заслуга «Мандрів» - це принципово нове явище на українській сцені і пісні, які набули сучасної ритмічної пружності і фактурно - мелодійної орнаментальності. Фома називає свою музику міксом натхнення, чистого мистецтва та поп-культури. Творчість гурту це - дорослий погляд на світ в якому ми живемо, і пісні, які потрібно слухати.   Надзвичайно актуальною  є пісня - «Не спи моя рідна земля», пічас прослуховування якої, застигає кров в жилах. Вартість: 80 - 420 грн.

Концерт Брії Блессінг «Світло»

Коли? 14 сiчня 2016 о 19:00.

Де? Event Hall КІНО (ex-Millennium) (пр. Чорновола, 2).

Звучатимуть пісні знайомі з дитинства та улюблені мільйонами. Брія Блессінг – талановита американська та українська співачка і композитор. Стала відомою в Україні після участі в четвертому сезоні талант-шоу «Голос країни» (команда Святослава Вакарчука). Американка з українською душею підкорила тренерів «Голосу країни» силою вокалу й своєю щирістю. Відтоді співачка, яка встигла полюбитися мільйонам, вже неодноразово виступала гостею в багатьох концертах. Різдво для Брії – найкраще свято, яке вона любить найдуще. Про Різдво співачка може розповідати годинами, пригадуючи родинні традиції святкувань зі свого дитинства. Разом з Брією для вас виступить Аняня Удонгво, В’ячеслав Рибіков і Остап Панчишин. Вартість: 150-300 грн.

Концерт «Різдво у Львові!»

Коли? 14 січня о 19:00.

Де? Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7).

Знайомі з дитинства різдвяні мелодії у виконанні Мар’яна Шуневича та гурту «19-й клас». Мета концерту – донести світло Різдва кожному українцю. «Світ потребує світла. Різдво – час, коли Світло з’являється нам. Я хочу, щоб на концерті було багато світла і кожен слухач повернувся додому зміненим», – зізнається співачка. Вартість: 20 грн.

 

Театралізоване дійство

Театралізоване дійство Маланка

Коли? 14 сiчня о 19:00.

Де? Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Традиційно, на свято Василя, у четвер, Галицький академічний камерний хор під керівництвом народного артиста України Василя Яциняка запрошує слухачів до Львівської обласної філармонії разом зустріти величне свято Української Маланки та надовго зберегти атмосферу Різдва. Серед виконавців концерту, окрім Галицького академічного камерного хору, Василь Долішній та Мар’яна Ферендович (диригенти-хормейстери), Марта Бундз (фортепіано).

Звучатимуть українські старовинні й сучасні колядки, щедрівки, віншування українських композиторів. А на сцені філармонії триватиме театралізоване дійство «Маланка» українського композитора Романа Цися. Проведе вечір кандидат мистецтвознавства Оксана Король. Вартість: 40-80 грн.

Фото: ua.avestravel.com.ua, vox.com.ua, kanalblagodati.org, lorna-l.livejournal.com, prostir.museum.

Підготувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!