Що буде з майном УПЦ МП у Львові та як колишній парафіяльний дім став приватним. Підсумки доби

1308 0
Нині 5 квітня та 406 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: 032.ua

Фото: 032.ua

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав 12:41, відбій – о 14:43. Була інформація про зліт МіГ-31К з аеродрому в білорусі.

Ситуація на фронті: Північноатлантичний альянс не зацікавлений у «заморожуванні» ситуації на полі бою в Україні, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. «Те, чого ми б хотіли, – це бачити Україну, яка здатна звільнити більше землі, відкинути солдатів президента Путіна, і тоді це може створити умови для якихось переговорів», – сказав він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – відбито понад 60 його атак. В епіцентрі бойових дій – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 11 ударів по районах зосередження ворога. Уражено 3 пункти управління, 2 РСЗВ БМ-21 «Град» та станцію радіоелектронної боротьби противника. Також збито російський високоточний БпЛА «КУБ».

Читайте також: До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб, – НАЗК. В Україні за рахунок функціонування цієї бази накладено санкції на найбільшу в світовій історії кількість осіб.

Акцент дня: Будинок з історією. Як колишній парафіяльний дім став приватним. Усередині колишнього будинку священника (частина архітектурного ансамблю церкви Святого Климента Папи, що примикає до храму) триває ремонт. Там реставрують віконні рами, замінюють підлогу, тинькують стіни. Загалом планують влаштувати офіс під оренду. Tvoemisto.tv розповідає історію храму, де колись розмістився НКВС, та намагається з’ясувати, яким чином деякі приміщення монастирського комплексу опинилися в приватній власності.

Акцент дня 2: Конфлікт військового і відпочивальника у Буковелі, або Чому ми позбавляємо людяності захисників. На території гірськолижного курорту «Буковель» чоловік образив військового. Конфлікт виник після того, як захисник зробив зауваження через російську мову. На відео, яке опублікував військовий, видно, як чоловік у халаті ображає його, а військовий відповідає, що він приїхав з Бахмута. Після розголосу на сторінці у військового з’явилося відео із вибаченнями кривдника. Фахівчиня з комунікацій та медіатренерка Ярина Ключковська, коментуючи цей конфлікт, пояснює, що нам потрібна добре продумана масштабна просвітницька кампанія, бо зараз ми військових або героїзуємо, або стигматизуємо.

Ключові події:

1. США виділять Україні 2,6 млрд доларів на військову допомогу. Україна отримає додаткові боєприпаси для комплексів Patriot і систем HIMARS.

Читайте також: Україна отримала 15 млн євро на відновлення Чорнобильської зони. Серед основних донорів – Єврокомісія, ЄБРР, Міністерство енергетики США, Норвегія, Британія та Німеччина.

Та: У Львові створять дослідний центр для розвитку стартапів. Тут науковці та майбутні підприємці зможуть додатково вчитися, працювати над створенням власних проєктів та стартапів, слухати лекції та розвивати навички ведення бізнесу;

2. Садовий повідомив, що буде із майном московського патріархату у Львові. «Щодо храму на вул. Бобанича (колишня Короленка). Ситуація складніша. Майно належить релігійній громаді, яка на словах відрікається від МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлено».

Читайте також: Козицький-старший переробить готель у центрі Львова на офіси. «Йдеться про будівлю готелю, яку натомість пропонують зробити офісною. Це хочуть зробити для того, щоб з’єднати із іншим центром, що розташований в північній частині цієї П-подібної забудови», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев;

3. Скільки потрібно заплатити, щоб забрати своє авто зі штрафмайданчика у Львові. Транспортування автомобіля на спеціальний майданчик повною масою до 2000 кг включно становить 1862 грн. Якщо вага авто від 2001 до 3000 кг, то власнику доведеться сплатити 2173 грн. У випадках, коли автівка важить від 3001 кг, то сума стягнення становитиме 2638 грн.

Читайте також: У Львові можуть підняти тарифи на паркування. Як зміниться ціна. Крім цього, планують підвищити тарифи місячних абонементів з паркування.

Та: Парковки Києва стали безплатними. Причина. Місто закликає автовласників паркуватися відповідно до Правил дорожнього руху, у спеціально відведених для цього місцях. Адже за порушення ПДР передбачені штрафи, які продовжують діяти;

4. Куди скаржитися, якщо в лікарні вимагають гроші чи відмовляють у наданні безплатних послуг. Пояснення. В такому випадку ви або ваші близькі можуть поскаржитися на неправомірні дії лікаря як на місцевому рівні, так і в НСЗУ.

Читайте також: Де у Львові можна здати і отримати одяг. Перелік локацій. 

Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій;

5. Комікс київської ілюстраторки про війну опублікували у The New York Times. Комікс розповідає розповідає про життя, яке ми не можемо повернути.

Читайте також: У Києві висадили алею бузку на честь полеглого воїна. Він дуже любив запах цих квітів навесні.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!