Як Церква може перейти на новий календар та що буде з операціями за відключення світла. Підсумки доби

2196 0
Нині 5 грудня та 285 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Погода сприяє просуванню Збройних сил України на Сватівському та Кремінському напрямках. «Чекаємо найближчим часом на позитивні новини, які дозволять розвинути успіх ЗСУ», – зазначив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Крім того на Бахмутському напрямку, зокрема в районі Білогорівки, росіяни застосовують артилерію та авіацію, намагаються прорвати оборону ЗСУ.

росія почала значно рідше використовувати іранські дрони-камікадзе для ураження об’єктів інфраструктури України. Оскільки вони не пристосовані до використання в умовах похолодання.

«Ми маємо в даний час лише тренування бомбардувальної авіації, яка здійснює переміщення і тренується з дозаправкою в небі. А дрони поки що призупинили свою діяльність», – зазначив помічник командувача об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Площанку і Білогорівку Луганської області та Берестове, Білогорівку, Яковлівку, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївку, Андріївку, Мар’їнку і Новомихайлівку – Донецької.

Втрати противника в Якимівському районі на Запоріжжі складають до 30 військових пораненими та понад – 10 мертвими.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 19 ударів по зосередженнях особового складу, озброєння та техніки та один – по позиціях ЗРК противника. Також уражено 2 пункти управління, склад боєприпасів та один інший важливий об’єкт росіян. ЗСУ збили гелікоптер Ка-52 та 4 БпЛА окупантів.

Читайте також: Біля Бахмута росіяни щодня втрачають від 50 до 100 людей, – ЗСУ. «На Бахмутському напрямку помічаємо, що пвк вагнера створює невеликі штурмові групи, які роблять спроби діяти більш розосереджено, щоб максимально швидко добігати до наших позицій, і намагаються проникнути в окопи», – розказав речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

«Є всі сподівання, що ворога буде відкинуто», – додав він.

Благодійність для ЗСУ: 6-річний львів’янин зібрав 12 тисяч гривень для ЗСУ. 6-річний львів’янин Павло разом із мамою випікав та продавав під церквою кекси. Волонтер продав їх понад дві тисячі;

А також: Театр Лесі Українки проведе благодійний аукціон на підтримку ЗСУ. Хочуть зібрати кошти на два дрони для ССО.

Акцент дня: Коли горить хата, то не час дискутувати, на яку стіну вішати ікони, — глава УГКЦ про календарну реформу. Блаженніший Святослав окреслив три засади, які необхідні для проведення календарної літургійної реформи в Україні. За словами Предстоятеля, перехід на новий календар це не лише зміна дати Різдва – потрібна всеохопна, цілісна реформа, що потягне за собою зміну всіх інших дат нерухомих свят у літургійному році.

Цитата дня: «Коли горить хата, то не час дискутувати, на яку стіну вішати ікони. Нам так важливо всі сили спрямувати на перемогу України! Стараймося гідно разом пережити весь різдвяний час, оновити наші сили для перемоги України над російським агресором».

Ключові події:

1. Що буде з плановими операціями на час відключення світла. Пояснення МОЗ. У випадку тривалого відключення електроенергії планові операції та госпіталізації будуть призупинені, щоб не перенавантажувати лікарні. Також законсервують частину приміщень, які не використовуються;

А також: У Львівській області запрацює спеціалізована клініка для людей, які постраждали від війни. До центру будуть залучені найкращі спеціалісти із США та ЄС;

2. Нині Київ повертається до стабілізаційних відключень за графіком, – ДТЕК. Проте ситуація в енергосистемі залишається складною.

«Просимо з розумінням поставитися до можливих відхилень, які можуть виникати для балансування енергосистеми. Робимо все можливе, щоб їх було якомога менше», – зазначають в компанії;

А також: Які аптеки працюватимуть в Києві у випадку відсутності світла. Адреси за посиланням.;

3. У Львові парамедикині Тайрі вручили премію Вінценза. Вона отримала премію «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів»;

4. Як не пропустити повітряну тривогу, якщо тривалий час немає світла.

Про неї повідомлять:

  • «УА: Українське радіо. Львів», Радіо «Львівська хвиля» та «Радіо Перше»;
  • Офіційний телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ»;
  • Голова Львівської ОВА на офіційних сторінках у соцмережах.

5. На благодійному аукціоні в Чикаго продали дві картини передані з Львівщини. Його влаштувала Українська медична асоціація Північної Америки.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!