Чи справді у Львові добудовують церкву Московського патріархату. Коментар власниці приміщення

7084 20
Власниця будівлі каже, що у будинку укріплюють перекриття.
Фото: Оксана Кормило

Фото: Оксана Кормило

Минулого тижня у соцмережах з’явилась інформація про те, що церква Святої Трійці УПЦ Московського патріархату, що розташована на вулиці Антоновича, 100 у Львові, на території колишнього заводу «Кінескоп», добудовує ще один поверх у будівлі.

Читайте також: Червона доріжка для батюшки. Як живе церква Московського патріархату у Львові

Тоді у міськраді Львова пообіцяли з’ясувати ситуацію в понеділок, однак поки що так і не надали відповіді на запит Tvoemisto.tv.

Протоієрей Олександр Іванченко, секретар Львівської єпархії УПЦ МП, у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що церква нічого не добудовує і взагалі не веде жодних робіт. За його словами, у кількаповерховому складському приміщенні церква орендує перший поверх, а роботи проводить власник приміщення.

«Палі, які зверху над храмом, вони за віком вже вийшли з експлуатації. Зараз власники роблять щось, щоб їх зберегти. Це не є споруда церкви зверху», – каже протоієрей Олександр Іванченко.

Фото: Оксана Кормило/Фейсбук

Як з’ясувало Tvoemisto.tv, приміщення настоятель храму Святої Трійці УПЦ МП Володимир Шарабура орендує у львівської підприємиці Інги Дунаєвої. Земля ж під колишніми складськими приміщеннями «Кінескопу» належить ЛМР. Її здали в оренду на 10 років у 2015 році.

Інга Дунаєва у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила, що вона є власницею приміщення, і додала, що на Антоновича, 100 нічого не будують.

«У 2002 році ми купили через аукціон у Фонду держмайна склад заводу «Кінескоп». Це була шестиповерхова споруда, ми розібрали її до третього поверху, оскільки вона була в аварійному стані. А тепер, у зв’язку з тим, що між другим і третім поверхом за той час, за 17 років, зіпсувалось перекриття, ми його укріплюємо. Там були звичайні металеві листи на місці перекриття. Коли була буря, один лист зірвало, добре, що нікого не зачепило. І далі не було куди тягнути, я вирішила укріпити те перекриття», – каже Інга Дунаєва.

Вона додає, що має висновок ліцензованої організації про те, що приміщення в аварійному стані.

Читайте також: Двері нашої церкви відчинені, – владика Димитрій про Томос і Московський патріархат

«Там нічого не будується, ані вверх, ані вправо чи вліво. Мені дивно, звідки така інформація», – додає Інга Дунаєва.

За словами протоієрея Олександра Іванченка, Львівська єпархія звернулась до міськради Львова з тим, аби вона оприлюднила офіційне пояснення ситуації на Антоновича, 100.

Додамо, храм московського патріархату у колишньому цеху «Кінескопу» з’явився на початку 2000-х. Перше богослужіння тут відбулось у 2004 році, а зараз при церкві є бібліотека і церковна школа.

Нагадаємо, згідно із змінами до закону про релігійні організації від грудня 2018 року, у назві релігійної організації має бути відображена її належність до організації поза межами України. Тобто церкви УПЦ МП мали би перейменувати на російські.

Олександра Бодняк


Читайте також:
22 Серпня, 2019 10:30
Іван Церква збільшує обороти будівництва, журналісти мовчать, бо вже продались Москві(
14 Серпня, 2019 14:40
666 ... про те , що віддали частинку Львова --згоден ... віддали новим "браттям" -- кримчакам ... а скільки вони заплатили і хто їх спонсорує -- питайтесь в них ...
14 Серпня, 2019 14:14
Іван-987 Підкажіть, а звідки в такої парафії кошти на розбудову притулку для русского міра??? Спонсор один - московія. І це при тому, що війна йде. Віддали Крим, тепер віддаємо частинку Львова, а скоро і весь Львів захоплять. Коли депутати, мер і президенти наїдяться вже тими грошима?
14 Серпня, 2019 12:55
666 to "ігор" ... як і усім мислячим людям(Homo sapiens) , мені теж властиво помилятись ... а от "активісти" , на кшталт присутніх на цих шпальтах "активістів" (homo trogloditus) , не спроможні до мислення і тому не помиляються ...ніколи в своєму такому "житті" ... завжди знають, як прислужитись (ні ! .. не Україні! ..) , а тому , хто пообіцяє їм щось дати "на шару" ... (церкву , армію , державу)... от і маємо те що маємо ... а ота "вода" потрохи світлішає... певно "активісти" конкретно приступили до "лікування" -- прийняття отих "водних "процедур" ... що можна їм побажати ? ... активніше , панове , активніше ! ... Слава Україні ! ...
14 Серпня, 2019 11:34
Інгуся І чого то ви, 666, такий патріот «Слава Україні», ходите в ту церкву так щей прислуговуєте Московії!!! ??
Смерть ворогам!!
14 Серпня, 2019 11:27
666 to "ігор" ... ви пишете -".. я от не розумію..." ... такеє ваше визнання своєї неспроможності до зрозуміння -- це вже перший крок на шляху до вилікування від "активізму " ... Слава Україні ! ...
14 Серпня, 2019 11:01
Ігор 666 я от не зрозумію, ви сидите в тій псевдо церковці і за зомбовано пишете свої коментарі підписуючись патріотично «Слава Україні»???
14 Серпня, 2019 10:36
666 ... випускник кульпарківської (агент 666- 13.08.2019-10:13) вирішив висповідатися = покаятися ? ... най поп'є отої "водички" у спокуту своїх діянь неправедних ...
14 Серпня, 2019 10:13
666 Я теж ходжу в тую церкву і прислуговую батюшці
А після служби ми ділимо гроші "на пожертви" чи може "на пожерти"
14 Серпня, 2019 09:58
666 ... пішла трубами "вода" ... шоби садовий такою напився-залився ...та ще б всіх активістів разом із журналістами так напригощав , поки тая "вода" в них через вуха не піде ... може якусь корисну для людей справу тоді зробили нарешті ... може ....
13 Серпня, 2019 21:01
Андрій Дуже шкода, що влада і суспільство «кришує» розбудову церкви, яке є не законним і порушує чинні правила. Скільки коштів пішло в кишені місцевим чиновникам?
13 Серпня, 2019 19:18
666 ... а що я казав ... доноси -- є ! ... агент "інга" -- працює ! (продовжує родинну справу) ... Слава Україні ! ...
13 Серпня, 2019 19:13
666 ... пан Садовий працює ... сьогодні -- на вул.Болбочана щось робить із водогоном ... але ... якось п3,14даростично ...(через с.раку) ... бо без водопостачання лишилися десятки тисяч мешканців Залізничного р-ну ... на цілу добу ... Слава Україні ! ...
13 Серпня, 2019 17:48
Олексій Куди дивиться пан Садовий?! Чи можливо він теж хоче бути кумом Путіна?
13 Серпня, 2019 17:47
Інгуся 666, ви напевно відноситесь до тих «сектантів»!
Ще один факт, Медікавер вони походу теж завербували бо кран для будівництва стоїть на території клініки!
13 Серпня, 2019 17:42
666 ... певне на кульпарківський був "випускний" ... полку отих активістів конкретно прибуло ... і це не дивно ... бо хтось таки написав оті ЧОТИРИ МІЛЬЙОНИ доносів ... дайош ісчо ! ...Слава Україні !
13 Серпня, 2019 17:36
Олексій Погоджуюсь, в цій «церкві» відбуваються дивні речі, оскільки будівництво триває вже більше місяця, спершу були внутрішні роботи, а тепер почали будівництво другого поверху «собору». Кожного дня в приміщенні збираються сектанти. Священники їздять на дорогих машинах, типу Нісан Кашкай. Москва селить своїх «агентів» в самому центрі Львова.
13 Серпня, 2019 17:32
Інга Кожного дня спостерігаю за цим цирком! Не добудовується ані вправо ані в ліво???? Сьогодні рештовку вже розібрали бо вчора залили 2 поверх! Ця пані Дунаєва вже тиждень не приїжджала на своєму мерседесі, тому напевно не в курсі що 2 поверх вже є!
13 Серпня, 2019 17:31
Інга Кожного дня спостерігаю за цим цирком! Не добудовується ані вправо ані в ліво???? Сьогодні рештовку вже розібрали бо вчора залили 2 поверх! Ця пані Дунаєва вже тиждень не приїжджала на своєму мерседесі, тому напевно не в курсі що 2 поверх вже є!
13 Серпня, 2019 14:38
666 ... пані Дунаєвій дивно ... а от таким ось інформаторам НЕ дивно ... а як податки дивно сплачують , а як дивно оплачують за проїзд в громадському транспорті , а .... суцільні дива навкруги , а ви (чомусь?) їх не бачите ... дивно ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!