Що Львівщину чекає без газу та світла та чому не можемо сісти за стіл перемовин з путіним. Підсумки доби

4209 0
Нині 25 вересня та 214 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті. 24 вересня, українські підрозділи протиповітряної оборони знищили 4 російські літаки – Су-25, два Су-30 та один Су-34, п’ять безпілотників та крилату ракету окупантів.

За даними американської NYT, президент рф владімір путін не дозволив військовим відступити з Херсона попри прохання своїх командирів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили ворожі атаки на Соледар, Виїмку, Курдюмівку, Зайцеве, Новомихайлівку та Первомайське. Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів, відповідно по 20 та 13 районах зосередження живої сили і техніки противника. А також: 9 позиціях ЗРК, 5 пунктах управління, 3 системах ракетних військ і артилерії, серед них «Ураган», та 2 склади з боєприпасами.

Цитата експерта: «Путін лякає, що буде ядерна і затяжна війна, водночас показуючи, що вже йде назустріч, мовляв, і ви йдіть, провокує на перемовини. Такою є політична гра кремля. Але, маючи на своєму боці стратегічну ініціативу, ми не можемо піддатися цій спокусі – сісти за стіл перемовин. Щойно сядемо – одразу програємо.»

Більше тут: «Ядерний удар, обмін полонених та мобілізація – політична гра путіна», – експерт. Що ще задумав президент рф і якою є ситуація на фронті – в експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів Олег Жданов.

Акцент дня. Львівщина готує 150 пунктів обігріву або Що нас може чекати без газу та світла. Які варіанти місто та область підготували у разі надзвичайних ситуацій в регіоні через імовірні обстріли критичної інфраструктури та чи вдасться зігрітися мешканцям, якщо не буде ні газу, ні електрики, Tvoemisto.tv з’ясувало у посадовців та експертів.

Чому це важливо? Росіяни хочуть нас залякати, однак панікувати не потрібно. Якщо навіть не буде газу і люди почнуть більше користуватися електроенергією, до серйозних збоїв у системі це не призведе. Однак можуть виникати локальні аварії, пов’язані зі спроможністю внутрішньобудинкових мереж, тому мешканцям треба знати, прилади з якою напругою можна вмикати вдома.

Репортаж дня. Львівський ювелірний піде з молотка. Репортаж із заводу, що працює 80 років. 20 жовтня відбудеться аукціон з продажу Львівського ювелірного заводу. Стартова ціна – понад 144 млн грн. На аукціон виставлять 100% статутного капіталу АТ «Львівський ювелірний завод», який розташований на вул. Академіка Підстригача, 2.

Ключові події:

1. Критична анорексія та шок. У Патронатній службі «Азова» повідомили про стан звільнених бійців. Сподівайтеся тільки на себе. Родичі декого зі звільнених військових не можуть впізнати своїх рідних;

2. Приватбанк попередив про шахрайський сайт з логотипом банку. Сайт «маскується» під офіційний і виманює логіни та паролі входу до електронного банку;

3. «Маріуполь – це Україна». У Львові відбулася мирна акція на підтримку окупованого міста. Переселенці з Маріуполя вірять, що невдовзі місто повернеться до України, і люди готові власними руками відбудовувати рідне місто;

4. Майже пів сотні населених пунктів на Львівщині цього тижня залишаться без газу. Перелік;

5. ​​ Львів’янин став першим українцем, який переплив найскладнішу протоку в Ірландському морі. Плавець подолав 42,5 кілометрів при температурі води лише 15 градусів.

Історія Львова. Львів – місто на воді… і без води? Чому Львів з двома річками і багатьма джерелами століттями має проблеми з чистою водою та які місця відпочинку біля водойм ми не зберегли, розповідає львовознавець Петро Радковець.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!