Що можна взяти з собою в салон літака. Авіаперевізники змінюють правила

25227 2
Пасажиропотік львівського аеропорту 26 серпня сягнув понад мільйон осіб. Щороку з аеропорту відкривають нові лоукост-маршрути, а з кінця жовтня зі Львова вилетить перший літак бюджетного перевізника Ryanair. Tvoemisto.tv проаналізувало правила перевезення ручної поклажі шести авіаперевізників, які мають найбільше маршрутів із Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.
Фото: travel-world.org.ua

Фото: travel-world.org.ua

МАУ

На рейси української авіакомпанії можна взяти безкоштовну одну одиницю ручної поклажі. Це входить у вартість квитка за тарифом «тільки ручна поклажа». Її максимальний розмір становить 55 х 40 х 20, а вага – не більше 7 кг. Члени PanoramaClub можуть додатково перевозити плюс 5 кг багажу.

Незалежно від класу обслуговування та зони маршруту, кожен пасажир може взяти на борт:

  • 1 жіночу або чоловічу сумку;
  • 1 невеликий фотоапарат або бінокль;
  • 1 портативний персональний комп'ютер;
  • пресу для читання під час польоту;
  • 1 парасольку або тростину;
  • 1 одиницю верхнього одягу;
  • 1 пару милиць.

Загальна вага вказаних предметів не повинна перевищувати 5 кг.

WizzAir

Із серпня цього року авіакомпанія змінила правила перевезення ручної поклажі. Відтепер безкоштовно в салоні літака можна перевозити одну одиницю малої ручної поклажі, розміром 40 х 30 х 18. Якщо розмір поклажі більший (в межах 55 х 40 х 23) та не перевищує вагу 10 кг, його безкоштовно перевезуть у багажному відсіку.

Пасажирам із пріоритетною посадкою допускається можливість взяти з собою на борт літака ще одну додаткову сумку (40 х 30 х 18).

TurkishAirlines

Пасажири бізнес-класу турецької авіакомпанії мають можливість взяти дві одиниці багажу до 8 кг кожна, розміром 55 x 40 x 23. В економ класі аналогічно, але безкоштовно допускається лише одна одиниця багажу.

LOT

Пасажир може безкоштовно перевезти сумку, розміром 55 х 40 х 23, вагою не більше 8 кг. Також безоплатним є перевезення однієї невеличної сумки з документами. Ноутбук чи фотоапарат мають бути запаковані в основному багажі.

Для пасажирів бізнес-класу передбачено два безкоштовних місця для поклажі вагою до дев’яти кг.

Ryanair

Перший літак Ryanair із львівського аеропорту вилетить 31 жовтня, а з 1 листопада авіакомпанія змінює правила перевезення ручної поклажі у салоні літака. Відтак із собою у літак можна взяти лише одну одиницю ручної поклажі, розміром 40 х 20 х 25. Все, що за розмірами більше та важить до 10 кг, можна перевозити лише за додаткову плату (8-10 євро) у багажному відсіку літака. Як і у випадку WizzAir, з пріоритетним правом посадки можна взяти ще один додатковий багаж.

ErnestAirlines

Кожен пасажир може брати із собою тільки одну ручну поклажу: враховуючи також ручки і колеса, сумка не може перевищувати 55 х 35 х 25 і 8 кг ваги. Якщо цю норму перевищити, поклажу заберуть до багажного відділення літака. У цьому випадку передбачена підвищена плата за багаж.

Під час реєстрації або посадки, у випадку нестачі місць, ручну поклажу можуть розмістити у багажному відділенні літака без додаткової платні.

Назар Притула

Візуалізація Марії Стахів

Фонове зображення Designed by Freepik

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
30 Серпня, 2018 12:57
Твоє місто Дякуємо, поправили
30 Серпня, 2018 11:55
Лілія Ви допустили помилку: в зображенні норм ручної поклажі МАУ зазначені інші параметри, а ніж в тексті статті)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!