Що насправді змінює Facebook з 1 січня?

11901 0
Вже другий день користувачі соціальних мереж активно обговорюють зміни у Facebook, які вступають в дію з 1 січня. Низка українських ЗМІ з посиланням на російське видання повідомила, що з 1 січня Facebook начебто передаватиме дані користувачів «третім особам» без спеціального дозволу.

Що ж насправді зміниться з Нового року у Facebook розповів Тvoemisto.tv відомий український блогер Петро Нек.

«Там немає нічого страшного. Просто звертають ще більше уваги на особистий контроль за налаштуванням приватності постів. Це, напевно, зроблено для того, щоб вирішити якісь непорозуміння з приватністю, бо люди і далі в тих налаштування плутаються. Також, йдеться про те, що будуть робити запити (зокрема і в мобільних додатках) на доступ до персональних даних. Це все робиться для ще тоншої персоналізації реклами. Всі решта пункти цілком нормальні», – розповідає Петро Нек.

Читайте також: 10 порад від експерта, як поводитись в Інтернеті в час війни

«Зокрема, пишуть, що весь контент, який ми видаємо в Facebook є нашою власністю, але ми його автоматично надаємо у використання соцмережі, аж поки ми його не видалимо. А зливати нічого не почнуть сильніше, ніж це робили раніше. В Facebook є механізм і правила, за яким він видає інформацю про якусь людину, робиться це все через офіційні запити. Тобто простій людині від тих змін ні холодно, ні жарко, хіба що буде більше реклами з’являтись», – резюмує блогер.

Пропонуємо ознайомитись із повним текстом від Facebook (англійською мовою). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!