Що не так із надписом «Все для причастя» у Львові та якою була б наша кухня, якби не «совок». Підсумки доби

1761 0
Нині 8 квітня та 409 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Було детально розглянуто перебіг формування та укомплектування озброєнням нових бригад. Також приділено увагу рівню підготовки особового складу. Окремо учасники засідання зупинилися на заходах із запобігання витоку інформації стосовно планів ЗСУ.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили понад 60 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження ворога. Уражено 1 пункт управління та склад боєприпасів. Крім того, наші захисники поблизу Мар’їнки знищили російський штурмовик Су-25. Також окупанти втратили 7 БпЛА, з них: 3 – типу «Орлан», 3 – «Ланцет» та 1 – «Мерлін».

Читайте також: «Війна закінчиться, а допомога – ні». Як волонтери допомагають відновлювати Горенку. Журналістка Tvoemisto.tv побувала в Горенці, де росіяни торік зруйнували понад тисячу будівель, серед яких церква і школа.

Акцент дня: Якою могла б бути наша кухня, якби не «совок». Інтерв’ю з дослідницею Маріанною Душар.  Як з’явилася пані Стефа; чому їжа для українців є не просто харчем і як завдяки їй зберегти традиції та пізнати культуру регіонів; чим унікальна книга «Шляхетна кухня Галичини»; звідки взявся «журєк» у Луганську, а pierogi ruskie – в Польщі; якою могла б бути наша кухня, якби не «совок»; яка українська страва дозволить нам зробити культурну експансію; чи готові українці платити за автентичність, Tvoemisto.tv запитало дослідницю галицької кухні, авторку кулінарних книг Маріанну Душар.

Читайте також: Атеїсти тішаться. Християни обурюються. Що не так із надписом «Все для причастя» у Львові. На магазині алкоголю у Львові «Bad Boy» з’явився надпис «Все для причастя». Львів’яни обурилися через, а згодом у Львівській міськраді пообіцяли прибрати протягом двох днів. Фахівчиня з комунікацій та медіатренерка Ярина Ключковська пояснює, що увага – це важлива ціль комунікацій, але нею треба грамотно розпорядитися.

Ключові події:

1. Уряд призначив нового очільника Київщини. «Підтримано проєкт указу президента України про призначення Руслана Кравченка головою Київської обласної державної адміністрації», – йдеться у повідомленні КМУ.

Читайте також: Скандал у Києві з автохамом, який розмахував корочкою Генпрокуратури, отримав продовження. Інцидент стався через евакуацію авто, яке було припарковане на зупинці громадського транспорту.

Та: Буде проведено перевірку. Кремінь відреагував на мовний скандал в Ірпінському університеті. Мовний омбудсмен подякував студентам, які виявили принципову позицію;

2. Стало відомо, коли у Львові відкриють новий корпус реабілітаційного центру «Незламні». Це станеться у вівторок,11 квітня. Центр переобладнали на місці старої поліклініки на вулиці Мазепи, 25.

Читайте також: Повітрофлотський чи ЄС? У «Київ цифровий» стартувало опитування про перейменування 27 об’єктів у столиці. Пропонується перейменувати зокрема: сквер Трудової слави, сквер імені Чкалова, парк імені генерала Потапова, парк Пушкіна тощо. Також киянам пропонують обрати нові назви для проспекту Правди, Повітрофлотського проспекту та вулиць названих іменами російських поетів.

3. Під час реставрації Львівського університету незаконно привласнили 700 тисяч гривень. Правоохоронці завершили розслідування справи щодо директора підприємства-підрядника, яке проводило реставрацію університету.

Читайте також: У Київраді запевняють, що не блокують створення заповіднику Ліс орхідей на галерному острові. Екоактивісти звинуватили комісію Київради у потуранні планам забудовника;

4. На Львівщині з відпочинкового комплексу госпіталізували дітей з отруєнням. Наразі фахівці з’ясовують, що саме спричинило захворювання.

На цю ж тему: Через два тижні на Львівщині очікується черговий спалах грипу та COVID-19. У стічних водах Львова, Дрогобича і Червонограда виявили вірус грипу, що вказує на його поширеність.

А також: На Львівщині можливий спалах кору. Що треба знати про хворобу і як захиститися. «Небезпека велика. Умовно, якщо на Львівщину приїде людина, яка хвора на кір, і вона зайде в приміщення, де сидить сто людей, та лише скаже: Добрий день», то 99 людей мають шанс захворіти на кір упродовж трьох тижнів», – зазначила Тvoemisto.tv гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко;

5. У неділю римо-католики Львова святкуватимуть Великдень. Розклад богослужінь. Цьогоріч українці святкуватимуть Великдень 16 квітня за східною та 9 квітня за західною традицією.

Читайте також: Львів’ян закликають придбати вербні галузки та долучитися до благодійності. Придбати їх можна в Інформаційному центрі Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!