Що не так з повітрям у Львові та нічна атака «Іскандерами» по Києву. Підсумки доби

1717 0
Нині 1 червня та 463 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Атака на Київ: Уночі ворог ударив «Іскандерами» по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Києва та області. Силами та засобами Повітряних Сил ЗСУ 10 з 10 ракет були знищені.

За даними КМВА, внаслідок падіння уламків загинули три людини, з них одна дитина (2012 року народження), десять – травмованих (з них 1 дитина). Є руйнування та пошкодження у трьох районах столиці – Деснянському, Дніпровоському, Дарницькому. Зокрема, вибиті вікна та двері, зірвало балкон, пошкоджені трубопровід, авто.

Ситуація на фронті:  За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Підрозділи сил оборони відбили 21 ворожу атаку.

Українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження противника, з них 2 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 склади боєприпасів та 2 станції радіоелектронної боротьби. Знищені 5 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: В Києві затримали ще 9 осіб, які публікували у мережі відео роботи ППО. Правоохоронці передали «блогерів» працівникам СБУ.

А також: СБУ закликає українців припинити трансляції з вуличних вебкамер. Ворог може використовувати їх для обстрілів території України.

Акцент дня: «Львову бракує зеленого каркаса». Що не так із повітрям у місті та як це змінити. Кількість автотранспорту, активна робота генераторів узимку, а також зменшення кількості зелених насаджень негативно впливають на якість повітря у місті. Що ще забруднює повітря у Львові, яким дихає кожен із нас, як і де можна дізнатися про його якість та що дасть львів’янам нова програма, затверджена на сесії міської ради, довідалося «Твоє місто».

«Здається, ніби у місті дерев достатньо, але не завжди вони якісні, вікові, дорослі, які створюють відповідне тло, збирають вуглекислий газ, виділяють кисень, вбирають інші полютанти (забруднювачі довколишнього середовищаРед.) та очищують повітря», – зазначає екологиня та завідувачка кафедри екології Львівського нацуніверситету ім. І. Франка Звенислава Калинець-Мамчур. І пояснює, що багато дерев вирубали, натомість посадили молоді, які ще не справляються з такою кількістю забруднення, що влітку це буде особливо відчутно.

Ключові події:

1. Влітку ситуація з електроенергією в Україні може бути напруженою. «Укренерго» намагатиметься не допустити відключень та «блекаутів». Можливі вимкнення електроенергії влітку не будуть пов’язані з дефіцитом електроенергії – це можуть бути технічні негаразди з мережею, пов’язані з потрійним навантаженням на неї цього року та щорічними плановими роботами.

Читайте також: На якому етапі рекультивація Грибовицького сміттєзвалища у Львові. Завершити виконання робіт планують до кінця цього літа.

Та: «Укрзалізниця» встановила термінали для купівлі квитків на приміські поїзди до Києва. Список станцій. Розрахуватись за квитки можна карткою або будь-яким пристроєм з NFC-модулем;

2. Львівську школу звинувачують у булінгу хлопчика із синдромом Дауна. У коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска повідомив, що факт ймовірного булінгу у школі перевірить комісія і оприлюднить результати найближчим часом.

Читайте також: Чи будуть переносити НМТ у разі повітряної тривоги. Деталі щодо мультитесту на Львівщині. У кожному тимчасовому екзаменаційному центрі є укриття.

Та: Результати навчання у школах за кордоном зарахують в Україні. Зарахування до шкіл після повернення в Україну здійснюється за заявою одного з батьків, опікунів чи законних представників;

3. У Львові відкрили вулицю Блаженнішого Любомира Гузара. Фото та відео. «Це не лише релігійний, але й культурний, громадський та політичний діяч. Він любив свій народ, жив для нього та старався для нього», – зазначив Митрополит та Архієпископ Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возьняк);

На цю ж тему: Блаженніший Святослав у Львові презентував україномовний переклад своєї книги. У книзі «Скажи мені правду. Діалоги про сенс життя» мислителі розмовляють та роздумують над вселенськими сенсами, також над тим, що є любов. Крім того, порівнють східні та західні християнські світи. Цей діалог між двома релігійними філософами базується на трьох основних чеснотах: вірі, надії та любові.

Та: У Києві відкрили виставку речей із храмів, які зруйнували росіяни у 2022 році. Експозиція триватиме до кінця червня;

4. У Львові після ремонту відкрили для проїзду вулицю Шевченка. Ремонтні роботи тривали поетапно 3 роки. Як зазначив під час стріму Tvoemisto.tv мер Львова Андрій Садовий, вартість реконструкції вулиці становить близько 300 млн грн.

Також стало відомо, які автобусні маршрути курсуватимуть вулицею Шевченка.

На цю ж тему: Біля Органного залу у Львові встановили відреставровані меблі. Їх вмонтовують на тому ж місці, де вони були раніше.

А також: У Дарницькому районі Києва виявили незаконне будівництво багатоповерхівки. Наразі поліція вже порушила кримінальне провадження та розпочала слідчо-оперативні дії;

5. Куди сходити в Києві цього тижня. Дайджест мистецьких подій у столиці із 31 травня до 4 червня. Добірка подій столичної культури цього тижня.

Читайте також: Куди піти на День захисту дітей у Львові. Перелік заходів. У кількох локаціях відбудуться розважально-пізнавальні заходи для дітей та батьків.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!