Що не так зі справами проти волонтерів та битва за Херсон. Головне

1213 0
Нині 14 вересня та 203 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Як заявив президент Володимир Зеленський, завершено стабілізаційні заходи на звільненій території України загальною площею понад 4 тисячі квадратних кілометрів, ще приблизно на такій – цей процес триває. 

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, Збройні сили України за кілька днів контрнаступу звільнили понад 300 населених пунктів у Харківській області, або 3,8 тис. кв. км. Вона уточнила, що це цифри з урахуванням стабілізаційних заходів, реальні ж – удвічі більші. Росіяни ж терміново евакуюють свої родини з Криму та півдня України.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Спірне, Майорськ, Одрадівку, Веселу Долину, Водяне, Авдіївку, Безіменне та Новогригорівку. Авіація Сил оборони завдала 12 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Крім того, підрозділи ППО на різних напрямках знищили два ворожі літаки (Су-25 та Су-24М), один вертоліт Мі-8 та БпЛА.

Акцент дня. Кримінальні справи проти волонтерів або В чому «радість» для правоохоронців. Юрист та адвокат Олег Мицик про те, що не так із законом, за яким розслідують справи стосовно волонтерів Святослава Літинського, Назара Островського і Олеся Дзиндри, та в чому помилка правоохоронців.

Чому це важливо? Правоохоронці з величезного масиву інформації та правовідносин вибрали маленький сектор. Вони починають з кордону, де хтось вказує «гуманітарна допомога», і закінчують затриманням з фіксуванням передачі коштів за техніку. Іншими словами, вони натягнули лекало розслідування хабаря на розслідування справ волонтерів, і при тому щиро вважають, що достатньо довести, що на столі лежать гроші, і в цьому випадку відбулося доказування складу злочину. Це неправильно, і суспільство це повинно пояснити.

Волонтер як Помічник VS Волонтер як Шахрай. У студії Tvoemisto.tv нині о 19.30 пройде дискусія. Переглянути її можна буде на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube.

Ключові події:

1. Наступ України – це приголомшливий успіх, але попереду битва в районі Херсона, – Білий дім.  «Є обережний оптимізм щодо успіхів України під час наступу в Харківській області.»

2. Арештований готель «Дністер», що належить росіянину, продовжує працювати. Наразі ще триває процес передачі арештованого майна Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

3. Росіяни знеструмлюють міста. Як підготуватися до того, що не буде світла чи тепла. Українці повинні купити мінімум десять пачок сухого спирту, великий ліхтар, і портативну газову плиту.

4. Громадські туалети у пункті пропуску «Шегині» обіцяють відремонтувати. Раніше йшлося про те, що митний пункт реконструюватимуть за виділені польським урядом кредитні кошти, але через війну масштабну модернізацію призупинено.

5. На Львівщині прогнозують грози та вітер. Нині у області будуть пориви південно-західного вітру.

ІніціативаМама азовця: «Син просив, щоб ми молилися за них щодня»

Редакція Tvoemisto.tv розпочала серію публікацій із родинами захисників Маріуполя та «Азовсталі».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!