Що обов'язково потрібно мати дома, якщо не буде світла, та чи запрацюють курорти для лижників. Підсумки доби

987 0
Нині 18 листопада та 268 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Rivne.online

Фото ілюстративне: Rivne.online

Повітряна тривога – Наслідки ракетного удару. Сигнал небезпеки пролунав о 08:42, відбій – 10:59. Відбувся запуск ракет зі стратегічної авіації з району Каспійського моря та іранських «Шахедів» з Білорусі та з південного напрямку.

Вибухи лунали у Дніпрі, в деяких районах міста зникло електропостачання, там постраждали 23 людей. У Харківській, Черкаській та Полтавській областях працювала протиповітряна оборона.

Також повідомляли про вибухи на Київщині. За даними Київської ОВА, в області працює ППО. Крім того, як повідомив очільник Одеської ОВА Максим Марченко, противник завдав ракетний удар по об’єкту інфраструктури в області.

Як повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, ворог здійснив масований обстріл газовидобувної інфраструктури АТ «Укргазвидобування» на сході України. За його словами, декілька об’єктів зруйновано, ще декілька – зазнали пошкоджень.

Загалом 17 листопада росіяни випустили по Україні 18 крилатих ракет та 6 іранських безпілотників «Шахед». Над Києвом вдалося знищити чотири ракети та п’ять безпілотників.

Масовані ракетні удари по інфраструктурі України «сильно» виснажують запаси ракет у росії, про це йдеться у зведенні розвідки Великої Британії.

Ситуація на фронті: Найскладніша ситуація на фронті зберігається на Донецькому напрямку, де впродовж тижня відбулося понад 500 бойових зіткнень Сил оборони з ворогом.

«Найбільш складна обстановка залишається на сході нашої країни, де противник намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області. Лише з минулої п’ятниці в цьому регіоні відбулось понад 500 бойових зіткнень з противником», – зазначив заступник керівника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога наразі не виявлено. 

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Новоселівське і Стельмахівку Луганської області та Білогорівку, Верхньокам’янське, Спірне, Опитне, Первомайське, Водяне та Новомихайлівку – Донецької.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, 22 райони зосередження живої сили, озброєння і техніки, 6 складів боєприпасів та 4 інших важливих об’єкти окупантів.

На цю ж тему: Делегація білорусі поїде в Іран домовлятися про виготовлення реактивних снарядів;

Акцент дня: Що обов’язково треба мати вдома на випадок знеструмлення. Після атаки росіян на енергетичні об’єкти Львівщини влада повідомила, що для повноцінного відновлення їхньої роботи знадобиться 8-12 місяців. З огляду на це у Львові та області застосовують екстрені аварійні вимкнення електроенергії.

Співзасновник архітектурно-будівельної компанії Cosmos in Роман Баховський ділиться досвідом, як підготувати квартиру чи приватний будинок до раптових знеструмлень;

Дискусія Львова: Медіа-хаб «Твоє місто» 18 листопада, о 16.00, проведе дискусію на тему «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни».

Вона розпочнеться 17 листопада о 16:00. Тvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах: у Facebook та YouTube-каналі медіа-хабу.

Ключові події:

1. Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі, – Зеленський. Він упевнений, що це була російська ракета;

2. Фінляндія анонсувала найбільший з початку війни пакет військової допомоги Україні. Загальна вартість усіх пакетів оборонної допомоги наданих Україні, наразі становить 160,4 млн євро;

3.На Львівщині відновили вже 81% мереж. Загалом зараз у 9 областях все ще труднощі зі зв'язком. На Одещині працює 38% мереж, На Миколаївщині – 67%, на Хмельниччині та Волині – 69%, на Чернігівщині – 77%, на Київщині – 78%, на Закарпатті – 79%, на Львівщині – 81%, на Вінниччині – 82%. Наразі енергетики, телеком-компанії та команда Мінцифри все ще працюють над відновленням зв’язку;

4. У Львові провели операцію на серце в напівтемряві. Лікарня залишилася знеструмленою внаслідок масованої ракетної атаки;

На цю ж тему: Львівські медики видалили величезний гнійник із легені п’ятирічної дівчинки. Таке зазвичай розвивається вже в людей похилого віку або хворих з імунодефіцитом;

5. У Ботанічному саду Львова вперше виростили ківі та батат. Фото. Для рослин підбирають спеціальні умови, оскільки вони не призвичаєні до нашого клімату.

Зима і лижі: Гірськолижний сезон. Чи запрацюють курорти для лижників та сноубордистів. Огляд. Гірськолижні комплекси готуються до сезону, на випадок відімкнення електроенергії закуповують генератори.

На цю ж тему: У Львові випав перший сніг. Фото. Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах.

А також: На горі Піп Іван випало до 10 сантиметрів снігу. Температура повітря там становить -2 градуси.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!