Що робити, коли є бронь або відстрочка від призову, а вручили повістку. Пояснення

10477 0
Військовозобов’язаний, який має бронь від призову до мобілізації, усі документи, що це посвідчують, має носити з собою.
Умовне фото/Апостроф

Умовне фото/Апостроф

Керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач пояснив, що можуть траплятися випадки, коли повістку вручають військовозобов’язаному, який має бронь або відстрочку. 

«Військовозобов’язаний, який має бронь від призову до мобілізації, усі документи, що це посвідчують, має носити з собою. І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде. Але, якщо воно вже так сталося, то зі всіма цими документами потрібно прибути до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки і ця повістка буде анульована», повідомив він у коментарі Military Media Center.

Читайте також: Де і кому вручають повістки на Львівщині

Додамо, що згідно зі статтею 25 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

 

Критерії та порядок, за якими визначають підприємства, установи і організації, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, встановлює Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року і періодично продовжується указами президента. Уже декілька разів мобілізацію продовжували на 90 днів, востаннє – до 19 лютого 2023 року. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що продовження мобілізації в Україні залежатиме від перебігу війни.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!