Що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві. Інструкція

30654 0
На випадок евакуації радять взяти з собою аптечку.
Фото: Opk.com.ua

Фото: Opk.com.ua

Міністерство охорони здоровя оприлюднило інструкцію, що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві. Так, по-перше, слід щільно зачинити вікна та двері, вентиляційні отвори, димоходи. По-друге, заклеїти щілини у вікнах папером чи скотчем, а потім увімкнути телевізор чи радіо для отримання подальших вказівок. Далі слід попередити близьких про небезпеку та можливу евакуацію і вимкнути побутові прилади та газ.

На випадок евакуації радять взяти з собою аптечку. Одягнутися так, щоб залишилося якомога менше відкритої шкіри. Використовуйте протигази або ватно-марлеві пов’язки, змочені водою або краще 2-5% розчином питної соди (при ураженні хлором), оцтової або лимонної кислоти (при ураженні аміаком).

Читайте також: Як організувати безпечне місце в себе вдома, якщо укриття далеко. Пояснення

Залиште приміщення, використовуючи сходи. На вулиці не біжіть, не торкайтеся ніяких предметів, не наступайте у калюжі. Не їжте і не пийте нічого. У разі аварій з викидом хлору – намагайтеся пересуватися по підвищеннях, у разі викиду аміаку – низинами.Якомога швидше слід залишити зону ураження, рухаючись поперек потоку повітря чи вітру.

Нагадаємо, що Росія може застосувати хімічну зброю в Україні або створити операцію «фальшивий прапор», звинувативши в цьому Україну. А ще до російського вторгнення про можливість атак із використанням хімічної зброї попереджував держсекретар США Ентоні Блінкен.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!