Що робити, якщо є симптоми Covid-19, але немає декларації з сімейним лікарем. Пояснення

1347 0
За номером гарячої лінії пацієнту підкажуть, як діяти.
Фото: luxnet.ua

Фото: luxnet.ua

Міністерство охорони здоров'я пояснює алгоритм, що слід робити пацієнтам у випадку, якщо вони мають симптоми коронавірусу, але не уклали декларацію з сімейним лікарем. Так, за відсутності сімейного лікаря пацієнту слід звернутися до гарячої лінії Covid-19. За номером гарячої лінії пацієнту підкажуть, як діяти.

  • номер гарячої лінії конкретного регіону можна знайти на сайті відповідної облдержадміністрації;
  • всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню коронавірусної хвороби: 0 800 60 20 19 (працює цілодобово);

 

Також можна зателефонувати за номером 103. Диспетчер екстреної медичної допомоги опитає пацієнта і визначить, чи повинна їхати бригада екстреної медичної допомоги.

Читайте також: Питання дня. Чому після Сovid-19 часто виникає головний біль і як його позбутись

Екстрена медична допомога виїжджає на виклик лише у тих випадках, коли є пряма загроза життю та здоров’ю людини. Рішення щодо госпіталізації бригада швидкої приймає, провівши обстеження. Якщо причин для госпіталізації немає, пацієнтам дають поради щодо лікування та самоізоляції.

Нагадаємо, що минулого тижня ВООЗ повідомила, що кількість випадків коронавірусної інфекції в Україні знизилась на 17%. Так, за словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, ознаки стабілізації епідемічного процесу спостерігаються раніше, ніж це показували прогнози МОЗ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!