Що розпізнають камери спостереження у Львові і хто має доступ до відзнятого відео

2754 0
Цьогоріч камери нагляду облаштувати у парках і лікарнях. Також відеофіксацію ведуть на дорогах міста, на площах і поблизу пам’ятників.
Фото ілюстративне - Scott Webb

Фото ілюстративне - Scott Webb

У Львові встановили близько 350 камер. Більшість уже працює. Частина з них розпізнає номерні знаки автомобілів, інші – обличчя, а треті – це панорамні камери, кадри із яких використовують для огляду подій. До прикладу, під час Революції Гідності силовики використовували таке відео для визначення обстановки. А сьогодні – це інструмент у розслідуванні злочинів. 

Наступного року у Львові планують обладнати камерами спостереження ще й дитсадки. Таким чином у місті хочуть подбати про безпеку дошкільнят.

Читайте також: У Львові запрацюють 32 камери розпізнавання облич

27 листопада о 15:00 в прямому ефірі Tvoemisto.tv представники поліції, чиновники, відповідальні за безпеку у Львові, депутати та юристи розкажуть, чи стало у місті спокійніше після встановлення камер відеонагляду і чи не порушують вони права людини.

Переглянути дискусію можна на сайті та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!